ŽENE I DECA KAO ŽRTVE Kome je teže kada dođe trenutak davanja starateljstva? Vesna Stanojević i Marija Šutulović u Usijanju dana
Foto: Kurir

kurir televizijA

ŽENE I DECA KAO ŽRTVE Kome je teže kada dođe trenutak davanja starateljstva? Vesna Stanojević i Marija Šutulović u Usijanju dana

Društvo -

U kojim slučajevima maloletna deca pripadaju očevima, koliko često nasilje prethodi razvodima i koliko je pomogao Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Bolje od lošeg braka je dobar razvod, ali razvodi najčešće sa sobom nose brojne probleme zbog kojih najviše ispaštaju deca. Kome je najteže kada dođe trenutak davanja starateljstva, u kojim slučajevima maloletna deca pripadaju očevima, koliko često nasilje prethodi razvodima i koliko je pomogao Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Usijanje dana, Marija Šutulović
foto: Kurir

Gosti Usijanja dana su Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće i Marija Šutulović, klinički psiholog i majka koja se borila za starateljstvo. Urednica i voditeljka emisije je Silvija Slamnig.

- Povodom slučaja u Porkuplju, postavlja se pitanje zašto muž nije plaćao alimentaciju, kaže Stanojevi.

- To što se desilo nije jedini slučaj, a alimentacija je veliki problem, kao i neslaganje bivših partnera, tu deca najviše pate, kaže Šutulović, koja je i savetnik predsednika IPO za pitanja vršnjačkog i porodičnog nasilja.

Usijanje dana, Vesna Stanojević
foto: Kurir

- Kod nas se ćuti a kad dođe do tragedija onda pričamo, od početka godine je 13 ubijenih žena, a prošle godine 26, pretprošle 29. Najviše trpe deca, a posle dete postane nasilnik, osvetnik, da njegov život bude uništen, kaže Stanojević.

- Nasilnici imaju poremećaj ličnosti, psihopatiju, to se ne vidi na prvi pogled, to se stvara još od detinjstva, i takvi ljudi nekonstrolisano ispoljavjau svoje nagone, i vešti su manipulatori, kaže Šutulović.

- Još za vreme zabavljanja može se videti karakter muškarca, kaže Stanojević.

01:09

KOME JE NAJTEŽE KADA DOĐE TRENUTAK DAVANJA STARATELJSTVA NAD DECOM? Vesna Stanojević: Alimentacija je obaveza koja mora da se poštuje

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track