Najnovije vesti

VEŽBA SRPSKE RATNE MORNARICE: Scena na Tisi kod Titela kao iz filmova
Foto: Vojska Srbije

impresivno

VEŽBA SRPSKE RATNE MORNARICE: Scena na Tisi kod Titela kao iz filmova

Društvo
17:31h

U okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, pripadnici Rečne flotile realizuju na Tisi kod Titela taktička uvežbavanja i vežbe u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO.

Tokom vežbe proigravaju se taktičke radnje i postupci rečnih jedinica Vojske Srbije na sprečavanju prodora neprijateljskih rečnih snaga u dubinu rasporeda sopstvenih jedinica odbranom plovnog puta.

Veštim manevrom plovnih objekata u sadejstvu sa lovačko-bombarderskom avijacijom izvršavaju se taktičke radnje na blokadi i kontroli plovnog puta, desantiranje i uspostavljanje skelskog mesta prelaza, uz zaštitu brodova Rečne flotile, i proigravaju brojne druge situacije u kojima se mogu naći pripadnici rečnih jedinica prilikom realizacije borbenih dejstava u zahvatu plovnih puteva.

Vojska Srbije, manevri, vežbe, rečna flotila, Tisa, Titel
foto: Vojska Srbije

Na poligonu kod Titela je angažovano oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 12 brodova, četiri vazduhoplova, tri amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata.

Vežbovne aktivnosti na privremenom poligonu „Titel“ deo su združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, koju na osam lokacija širom Republike Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track