FESTIVAL OBRAZOVANJA, KULTURE, UMETNOSTI I SPORTA: Otvaranje u sredu u podne, na platou ispred Beogradske akademije
Foto: Promo

BAPUSS OTVARA FOKUS 21

FESTIVAL OBRAZOVANJA, KULTURE, UMETNOSTI I SPORTA: Otvaranje u sredu u podne, na platou ispred Beogradske akademije

Beograd -

Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS) prvi put organizuje Festival obrazovanja, kulture, umetnosti i sporta (FOKUS 21) koji će biti održan 23. i 24. juna.

Otvaranje je u sredu u 12 časova, na platou ispred Beogradske akademije, u Ulici kraljice Marije 73, a festival će otvoriti predsednik Akademije dr Miodrag Paspalj.

Posetioci će imati priliku da učestvuju u interaktivnom programskom sadržaju i da pokažu svoje znanje, veštine, kreativnost, sportski i takmičarski duh, i da osvoje vredne nagrade, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj prerasti u kulturnu tradiciju grada Beograda.

Pored programskog dela festival u prvi plan stavlja i zdravstveno odgovorno ponašanje, pa je u saradnji sa Gradskom Opštinom Zvezdara obezbeđen i punkt za vakcinaciju protiv Korona virusa. S obzirom na epidemiološku situaciju koja nas prati više od godinu dana, organizatori smatraju da je njihova moralna obaveza da motivišu i mlade da se vakcinišu. Oni pozivaju sve mlade koji žele da se vakcinišu, da to obave na vakcinalnom punktu FOKUS-a, njihova parola je "Mladi i zdravi".

Osim izložbi, radionica i predavanja u okviru festivala biće održan i Sajmu privrednika na kom će izlagati najuspešnije velike kompanije iz cele Srbije, javne ustanove, turističke organizacije i agencije, hoteli, ali i mali proizvođači vina, sireva, meda, slatkiša. Izlagaće čak 65 preduzeća, a tom prilikom će studenti moći i da se prijave za obavljenje stručne prakse u nekoj od tih firmi. Ovaj sajam je zakazan za 23. jun, a tada se očekuje i emisija uživo sa gostima iznenađenja koju će voditi Filip Ugrenović, radio voditelj i stendap komičar, koji će takođe biti i voditelj festivala.

Na kraju svakog dana posetioce očekuju i muzički koncerti poznatih beogradskih bendova.

(Kurir.rs/ S. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track