PROF. DR PELEMIŠ JASNO I GLASNO ZA KURIR: Zašto nije protivustavno da nas zaražavaju oni koji neće da se vakcinišu?!
Foto: Ana Paunković

OŠTRO O ONIMA KOJI NEĆE DA SE PELCIJU I POŠTUJU MERE

PROF. DR PELEMIŠ JASNO I GLASNO ZA KURIR: Zašto nije protivustavno da nas zaražavaju oni koji neće da se vakcinišu?!

Društvo -

Prof. dr Mijomir Pelemiš, infektolog i klinički farmakolog, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Vlade Srbije, na pitanje da li očekuje opet punjenje bolnica odgovara odrečno.

- Ne, jer imamo puno vakcinisanih. Ali opet nedovoljno.

Na našu konstataciju da smo zapeli smo na 48 odsto punoletnih i da se čini da ne možemo dalje, dr Pelemiš odgovara:

- Ja mislim da možemo. Naš zadatak je da motivišemo ljude da se što više njih vakciniše u trenutku kad imamo ovako mali broj zaraženih - kaže Pelemiš i dodaje:

- Zašto je diskriminacija i protiv Ustava da vakcinisanima dajemo neke privilegije?! A zašto nije protivustavno da nas zaražavaju oni koji neće da se pridržavaju mera ili koji neće da se vakcinišu?! Ne moraju da se vakcinišu, nemam ništa protiv, al' neka poštuju mere i neka oni koji organizuju različite skupove te mere sprovode, jer su oni za to odgovorni, a ne mi iz Kriznog štaba - rekao je, između ostalog, u intervjuu za Kurir prof. dr Mijomir Pelemiš.

Upitan kako bi on stimulisao mlade, prof. Pelemiš je kazao:

- Za mlade - ulaznice za koncerte, festivale, nagradne igre, dobijanje različitih stvari, pa čak i putovanja. Moraju da imaju empatiju prema ostalima. A i niko ne može da tvrdi da se i mladi ne mogu zaraziti i oboleti ozbiljno.

(Kurir.rs/J.S.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track