Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO, PRVA SLIKA GENERALA LAZAREVIĆA IZ BOLNICE: Zvao me je i Ratko Mladić! Hvala svima koji su brinuli, ulili su mi snagu
Foto: Privatna Arhiva

iz kliničkog centra u nišu

EKSKLUZIVNO, PRVA SLIKA GENERALA LAZAREVIĆA IZ BOLNICE: Zvao me je i Ratko Mladić! Hvala svima koji su brinuli, ulili su mi snagu

Društvo

General Vladimir Lazarević (72) se oporavlja nakon moždanog udara koji je imao u petak, a u ekskluzivnoj izjavi za Kurir kaže da se nada da je "najgore prošlo" i zahvaljuje svima koji su zvali i slali poruke podrške, kako kaže od patrijarha, saboraca do generala Mladića i Pavkovića.

"U jednom trenutku osetite da gubite tlo pod nogama, a čini vam se već sledećeg vam nabrajaju ko je sve zvao i poslao poruke podrške. To vam da neku dodatnu unutrašnju snagu koja svakako pomaže da se brže nađete na putu oporavka" kaže za Kurir.rs general Lazarević uz bolničkog kreveta UKC Niš.

Zahvaljuje se kaže, velikim profesionalcima iz Vojne bolnice u Nišu koji su mu prvu pomoć ukazali, kao i lekarima i osoblju Univerzitzetskog kliničkog centra Niš u koji je potom prebačen, a koji su pomogli da i iz ove bitke izađe kao pobednik.

"Kada sam počeo da komuniciram, članovi porodice su počeli da mi čitaju ko je sve zvao i imam potrebu da se zahvalim svima koji su brinuli za moje stanje. Desetine poziva i poruka sam dobio od mojih saboraca, prijatelja, od patrijarha, državnih zvaničnika pa čak i sugrađana koje ne poznajem lično. Zvali su da pitaju kako sam i generali Ratko Mladić iz Holandije i Nebojša Pavković iz Finske. To mi mnogo znači. Bilo je "gusto" ali lekari kažu da sam zasad izbegao "opasnu zonu" pa da idemo polako" poručuje general Lazarević.

Ispred bolnice je, kako je dodao, u svakom trenutku dežuralo bar desetak njegovih nekadašnjih saboraca i građana koji su zabrinuti pratili njegovo stanje i bili na raspolaganju ukoliko zatreba da se da krv ili nešto slično. Gerneralu je to mnogo značilo i ulilo dodatnu snagu.

General Vladimir Lazarević, bio je komandant Prištinskog korpusa u vreme sukoba na Kosmetu, a potom kmandant Treće armijske oblasti Vojske Jugoslavije.

Kurir.rs / A.P. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track