SANJA PAVLOVIĆ IZ AUTONOMNOG ŽENSKOG CENTRA ZA KURIR O SLUČAJU U PETNICI: Najstrašnije je što ustanova NIJE OBAVESTILA POLICIJU!

iSTRAŽIVAČKA STANICA PETNICA

SANJA PAVLOVIĆ IZ AUTONOMNOG ŽENSKOG CENTRA ZA KURIR O SLUČAJU U PETNICI: Najstrašnije je što ustanova NIJE OBAVESTILA POLICIJU!

Društvo -

Sanja Pavlović iz Autonomnog ženskog centra rekla je za Kurir da je slučaj u Petnici potresao javnost i sve nadležne institucije.

- Najjači utisak je to što su žrtve odlučile da progovore javno o tome, a ako gledamo širu sliku otvoren je javni prostor da se čuje o seksualnom uznemiravanju posle slučaja u glumačkoj školi Miroslava Mike Aleksića - kazala je Pavlovićeva i dodala:

- Međutim, problem je u tome što vidimo da još uvek postoji bojazan kako će nadležni reagovati ako žrtva prijavi seksualno uznemiravanje, te se zbog toga žrtve suzdržavaju da prijave, da izađu i progovore o tome.

Kako ona navodi, sve je zadrinulo to što se dešavalo, a najgore od svega je što sama ustanova nije reagovala.

- Najgore je što ustava nije reagovala, ćutala je i nije obavestila policiju. Problem je ozbiljan i sve ustanove u Srbiji treba da reaguju, jer je ovo znak da postoji institucionalizovano nasilje - naglasila je Pavlovićeva.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track