VAŽNA LEKCIJA ZA NAJMLAĐE: Pravilno ponašanje na suncu glavu čuva
Foto: Privatna Arhiva

MLADI ODBOJKAŠI NA POSEBNOM ČASU

VAŽNA LEKCIJA ZA NAJMLAĐE: Pravilno ponašanje na suncu glavu čuva

Društvo -

I ponašanje na suncu i znanje o tome kako štititi kožu kad upekne, a ti moraš da budeš na otvorenom, kao recimo odbojkaši na pesku, je važna životna lekcija koja bukvalno glavu čuva jer rak kože ubija. A nju su danas učili i mališani i mladi polaznici odbojkaškog kampa Vanje Grbića u Sokobanji i to od najboljih - dermatovenerologa iz nacionalnog tima Euromelanoma u Srbiji.

Danica Tiodorović
foto: privatna arhiva

- Lekari su obavili preventivne preglede dece i mladih uzrasta od osam do 22 godine i održali predavanja u vezi sa pravilnim ponašanjem na suncu i time koliko je štetno pregorevanje u detinjstvu. Osim toga, najmlađi su saznali i koliko su velike opasnosti koje korisćenje solarijuma sa sobom nosi. Ove godine Euromelanom poručuje "Vaša prošlost određuje vašu budućnost" i upravo zato edukacijom dece želimo da stvaramo zdrave navike i gradimo zdravu budućnost - izjavila je prof. dr Danica Tiodorović, nacionalna koordinatorka kampanje Euromelanoma u Srbiji.

U timu stručnjaka koji su razgovarali s najmlađima u bili su i prof. dr Dusan Škiljević, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije, doc. dr Jelena Stojković-Filipović, dr Slađana Cekić i dr Andrija Jović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track