Zdravlje je na prvom mestu, a pre njega prevencija
Foto: DDOR osiguranje

Novi paketi Dobrovoljnog zdravstvenog DDOR osiguranja namenjenih građanima

Zdravlje je na prvom mestu, a pre njega prevencija

Društvo -

DDOR osiguranje, kao deo snažne Unipol grupe u čijem je sastavu i UniSalute, kompanija broj jedan u Italiji u domenu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, nakon uvođenja usluga namenjenih kompanijama, predstavilo je nove pakete individualnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, dostupnih pojedincima i porodicama. Na ovaj način, imajući u vidu i efekte pandemije, više građana će imati pristup kvalitetnim uslugama koje obezbeđuju preglede u cilju preventivnog očuvanja zdravlja, ali i opcije za vanbolničko i bolničko lečenje prema individualnim potrebama svakog klijenta. Tri nivoa standardnih „Zdravo da ste“ paketa – bronzani, srebrni i zlatni mogu biti modularno dopunjeni pokrićima prema ličnim potrebama i mogućnostima. Na ovaj način korisnici će imati adekvatnu zaštitu uz dostupnije medicinske usluge. Bez čekanja i uz jednostavno zakazivanje, klijentima je na raspolaganju posebna mobilna aplikacija mojDDOR, kao asistent u korišćenju usluga iz bilo kog odabranog paketa koji primera radi, za mladu četvoročlanu porodicu košta mesečno oko 40 evra, odnosno oko 10 za pojedinca. Dodatno, za prvih 100 ugovorenih polisa, bez dodatnih troškova, obezbeđene su posebne post-Kovid i non-Kovid laboratorijske analize po izboru klijenta.

ddor osiguranje
foto: DDOR osiguranje

„Prema našim istraživanjima, čak 40% ispitanika u Srbiji se iskreno plaši teške bolesti člana porodice, a polovina ispitanika taj strah oseća za sebe. Ovi podaci su nam dali podstrek da strukturu ponude oslonimo na preventivno delovanje i godišnju proveru zdravlja, kojom se može na vreme ustanoviti problem i adekvatno reagovati. Smatramo da ćemo sa našim partnerima pružiti široke opcije preventivnog delovanja, kojima će klijenti dodatno negovati svoje zdravlje i zdrave navike. Fokusirali smo se na prevenciju, jer pravovremeno otkriveno oboljenje ili neki rizik po zdravlje, moguće je lakše i brže sanirati. Zbog toga smo kreirali osnovni Bronzani paket koji je upravo namenjen godišnjim pregledima – sistemtskom, kao i pregledi kod lekara opšte prakse i specijalista. Uz njega, u Srebrnom paketu donosimo desetine opcija za vanbolničko lečenje, da bismo u Zlatnim paketom obezbedili kompletno pokriće i za bolničko lečenje i hirurške intervencije“ - izjavio je Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dodao: „Kao deo snažne Unipol grupe sa firmom UniSalute, kompanijom broj jedan u Italiji u domenu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, nastojali smo da tržištu ponudimo nešto zaista novo i ovu uslugu smo učinili dostupnom i kroz našu novu mobilnu aplikaciju mojDDOR. Svi korisnici paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja imaće sve informacije i mogućnost brzog i jednostavnog zakazivanja medicinskih usluga stalno uz sebe. Verujem da će korisnici dobro reagovati i biti zadovoljni uslugom i zaštitom koju nudimo.“

ddor osiguranje
foto: DDOR osiguranje

„U današnje vreme veliki je podvig napraviti nov proizvod poput ovoga koji danas predstavilo DDOR osiguranje. Vreme korone je pokazalo koliko je zdravstvo bitno i koliko je značajna karika na globalnom nivou. Akcenat uvek mora da bude na prevenciji, a u nju do sada, kao zemlja, ulagali smo ograničeno. U svakom slučaju privatni zdravstveni sektor prednjači u smislu promovisanja preventivnih pregleda kao važan faktor u zaštiti zdravlja zaposlenih. U privatnom sektoru trenutno radi oko 14% svih lekara Srbije od oko 48.000 stručnjaka. Prepoznajem osiguranje kao ključnu kariku u reformi našeg zdravstvenog sistema, kako privatnog tako i državnog sektora. Moram da naglasim da je privatni sektor privatni investitor sa veoma brzim reakcijama, prilagođavanjem promenama što smo dokazali i na primeru pandemije koronavirusa. Energija privatnog sektora treba da privuče, podrži i uključi što više mladih lekara i pre svega ih zadrži u našoj zemlji. Naša saradnja sa DDOR-om,“ istakla je dr Jamina Knežević „od početka pokazuje sjajne rezultate i unapređivaćemo je na najbolje moguće načine.“

ddor osiguranje
foto: DDOR osiguranje

Učesnik današnje konferencije za medije, prof. dr Dragan Radovanović – predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije i šef Medicinskog tima OKS na Igrama u Tokiju, svoje današnje obraćanje nazvao je sjajnom prilikom za priču o pre svega preventivi koja sama po sebi životno iskustveno ističe čuvenu narodnu mudrost: „Bolje sprečiti – nego lečiti!“. Istakao je i važnost zdravog stila života, posebno fizičke aktivnosti koje se prve odričemo čak i u korist zdravih načina ishrane. Prof. dr Radovanović je kroz svoja klinička iskustva naučio, i to želi da javnosti prenese, da je smrtnost naglašeno manja kod fizički aktivnih ljudi, sportista pogotovo, čak i rekreativaca posebno kada su u pitanju zloćudne i kardiovaskularne bolesti. Prof. dr Radovanović je više puta istakao da je preventiva uvek izbor broj 1 i da su zbog toga paketi individualnog zdravstvenog osiguranja sa sistematskim pregledima, koje je danas predstavilo DDOR osiguranje izuzetno bitni zato što je cilj rizik svesti na najmanju moguću meru. Koliko je preventiva važna pokazala nam je pandemija korone!

ddor osiguranje
foto: DDOR osiguranje

Učesnik današnje konferencije za medije bio je i Andrija Gerić - psiholog, proslavljeni sportista i olimpijski veteran. Danas je naglasio da mu je jedan od najvažnijih ciljeva da motiviše pojedince i timove ne samo na vežbanje i zdrav način života nego i na redovne preventivne preglede zdravstvenog stanja. Prevencija je svakako takođe jedan od ciljeva i do sportskih uspeha svakog koša, gola, skoka, zaveslaja, itd. „Vežbanje pozitivno utiče na mentalno zdravlje,“ istakao je Gerić i naglasio da „zvanična stručna iskustva pokazuju da drastično smanjuje i depresiju“. Preporučio je svakome da ukoliko nije u mogućnosti da se bavi sportom makar šeta i redovno kontroliše svoje zdravlje. Sistematski pregledi koje u okviru svijih paketa individualnog zdravstvenog osiguranja građanima Srbije nudi DDOR osiguranje, svakako su izuzetan način prevencije zdravlja. I na samom kraju svog izlaganja proslavljeni Andrija Gerić podsetio nas je sve na staru poslovicu: „Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van“

Bronzani paket „Zdravo da ste“ obuhvata sistematski i pregled lekara opšte prakse i specijalista i za njegovo ugovaranje nije potrebno popuniti upitnik o zdravstvenom stanju, već se ugovara vrlo jednostavno. Takođe, ovaj paket je i najpovoljniji i staje oko 10€ mesečno (po osiguraniku). Srebrni paket proširen je u odnosu na Bronzani i pruža mogućnost ugovaranja vanbolničkog lečenja sa osiguravajućim pokrićem od 1.000 do 3.000 € godišnje i obuhvata, između ostalog i kompletntnu dijagnostiku, manje hirurške intervencije, medicinsko-tehnička pomagala, troškove kućnih poseta u hitnim slučajevima, pa čak i troškove homeopatije i akupunkture. Zlatni paket objedinjen je sa prethodna dva uz dodatno proširenje u slučaju bolničkog lečenja i hirurških intervencija sa pokrićem od 5.000 € do čak 100.000 €. Posebni set pokrića namenjen je zdravstvenoj zaštiti trudnica i novorođenčadi, kojim se pružaju medicinske usluge praćenja trudnoće, troškovi koji mogu nastati prilikom porođaja, pa čak i patronažnu negu i posebnu zdravstvenu zaštitu novorođenčadi u toku prvog meseca života. Za ugovaranje Srebrnog i Zlatnog paketa, procedura je takođe brza i jednostavna.

Kao posebnu pogodnost, povodom početka pružanja ove vrste usluga individualnim korisnicima i porodicama, za prvih 100 ugovarača osiguranja Srebrnog i Zlatnog paketa, bez dodatnih troškova, obezbeđen je izbor post-KOVID odnosno non-KOVID laboratorijskih analiza po izboru klijenata. Post-Kovid analize podrazumevaju analize krvi, brzi antigenski test ili proveru IgM ili IgG antitela, dok non-KOVID analize uključuju analizu krvne slike, proveru hormona štitne žlezde ili PSA, odnosno za decu do 18 godina preventivnih laboratorijskih analiza krvi i briseva nosa i grla. Svakom klijentu je ostavljen izbor u kom trenutku trajanja polise će iskoristiti ove pogodnosti.

DDOR medicinski kontakt centar je na raspolaganju svim klijentima 24 sata, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini, svojim stručnim savetima, primarnom trijažom i podrškom u pronalaženju adekvatnog rešenja za svaki medicinski problem iz ugovorenih paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track