NAREDNIH DANA SE SPREMITE NA PAKAO: Vreli talas nam stiže iz Severne Afrike, TEMPERATURE ponovo RASTU!
Foto: Zorana Jevtić

METEOROLOZI UPOZORAVAJU

NAREDNIH DANA SE SPREMITE NA PAKAO: Vreli talas nam stiže iz Severne Afrike, TEMPERATURE ponovo RASTU!

Društvo -

Nakon kratkotrajnog prijatnog zahlađenja, u narednih nekoliko dana ponovo se očekuju visoke temperature, koje će u četvrtak, u pojedinim mestima, dostići i 37 stepeni, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Nešto manje toplo biće na jugoistoku i istoku zemlje, gde bi maksimalna temperatura mogla da bude od 32 do 34 stepena.

Očekuje se da u Beogradu u utorak i sredu temperatura dostigne 35 stepeni, dok bi u četvrtak mogla da ide i do 37 stepeni, a Todorović pojašnjava da veoma topla struja pristiže sa juga, preko Sredozemlja, iz Severa Afrike.

Za vikend će doći do blagog pada temperature, a prema prognozi, temperatura od subote, 10. jula, neće prelaziti 33 stepena. Todorović kaže i da se temperature s kraja vrelog juna, kada je skala prikazivala i preko 39 stepeni, najverovatnije neće ponoviti.

"Ovo će biti veoma toplo leto. Do kraja leta biće epizoda sa maksimalnim temperaturama 35 do 37 stepeni, ali ne verujem da će ići preko toga", rekao je Todorović.

Sa esktremno visokim temperaturama ovih dana bori se Kanada, a Todorović kaže da je taj toplotni talas fenomen prirodne ravnoteže.

Dok su na severu Amerike zabeležene neverovatne vrućine, na južnoj hemisferi je nesvakidašnje hladno, navodi Todorović i podseća da je na jugu Brazila pao sneg.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track