03:00

ZAŠTO GRAĐANI MORAJU DA MOLE ZA ŽIVOT PREKO DRUŠTVENIH MREŽA? Iz udruženja Zajedno za život odgovorili na ovo gorko pitanje

VELIKI PROBLEM SRBIJE!

ZAŠTO GRAĐANI MORAJU DA MOLE ZA ŽIVOT PREKO DRUŠTVENIH MREŽA? Iz udruženja Zajedno za život odgovorili na ovo gorko pitanje

Društvo -

Milica Adamović koja ima samo 30 godina, uputila je pre 7 dana apel na društvenim mrežama u kome navodi da joj je hitno potreban donor bubrega. Javili su se neki ljudi, a među njima i osuđeni kriminalac Kristijan Golubović koji joj nudi svoj bubreg.

Kristijan Golubović, Milica Adamović
foto: Nikola Anđić, Printscreen/Instagram

Sa nama je danas u Pulsu Srbije bila Ivana Joksić, koordinator udruženja Zajedno za život, koja nam je razjasnila jedno gorko pitanje, zašto tako mlada osoba mora da apeluje preko društvenih mreža za svoj život.

Ivana Joksić
foto: Kurir televizija

- Ja sam pre 3 godine imala transplataciju jetre, u sličnoj situaciji sam bila kao Milica. Samo što nisam morala da tražim pomoć putem društvenih mreža. Milica je svesna da živimo u Srbiji gde ovo još uvek nije svest na visokom nivou kad je doniranje organa u pitanju.Tek kad tako nešto prođete u životu, shvatite koliko je to ozbiljna stvar. Mi smo Milicu kontaktirali i dali joj sve relevantne informacije i od tad nismo sa njom u kontaktu. Način na koji je apelovala je vrlo potresan. Savetovala bih joj da bude strpljiva, jer je to procedura zahteva određeno vreme. U mom slučaju, ja znam od koga sam dobila organ. U pitanju je bilo dete zbog čega mi je bilo jako teško, i ta porodica je predivna - rekla je Ivana.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

13:14

KRISTIJAN EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Žena mi je UZELA OGROMAN NOVAC, KRISTINA me je MNOGO RAZOČARALA! Ima PREVIŠE PUTERA NA GLAVI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track