Najnovije vesti

NOVINARU KURIRA NAGRADA „SLAĐANA VELJKOVIĆ“: Reportaže Zorana Šaponjića štivo su za udžbenike
Foto: T. S.

Čovek koji zna svoj posao

NOVINARU KURIRA NAGRADA „SLAĐANA VELJKOVIĆ“: Reportaže Zorana Šaponjića štivo su za udžbenike

Društvo
10:49h

Čovek koji zna svoj posao je dobitnik nagrade za najbolju reportažu. U njegovom slučaju kvalitet koji je blizak genijalnosti proizilazi iz činjenice da posao shvata kao zadovoljstvo. Reportaže Zorana Šaponjića, novinara Kurira, štivo su koje, ako već nije, treba da uđe u udžbenike novinarstva, obrazložio je žiri svoju odluku na dodeli novinarskih priznanja „Slađana Veljković“ u Vranju.

U sali Pozorišta „Bora Stanković“ u četvrtak su svečano uručena novinarska priznanja „Slađana Veljković“ ovogodišnjim dobitnicima, a nagradu za najbolju reportažu pripalo je novinaru našeg lista Zoranu Šaponjiću za reportažu „Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih s nekim riječ, a nemam sa kim“.

- Reportaža je o Radivoju Perišiću, koji je, nažalost, preminuo pre mesec i po dana gore u planini u onoj lepoti, u onoj samoći u kojoj je i živeo... Drago mi je zbog nagrade, opet žao jer sam mislio da odem gore s tom nagradom do Radoja, ali, eto... Nagrada mi je vrlo draga jer nosi ime koleginice koja je ostavila trag u ovoj profesiji - rekao je nagrađeni Šaponjić.

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je Daliborka Alihodžić, novinarka Večernjih novosti, dok je nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima dobila Sanja Petrov, urednica portala Slobodna reč. Ove godine u konkurenciji je bilo 18 autora novinara iz Srbije i Severne Makedonije.

T. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track