Najnovije vesti

SRBIN PITAO GDE MOŽE BEZBEDNO DA PARKIRA U SPLITU: Iznenadio se kada je dobio ove odgovore
Foto: Profimedia

tražio savet

SRBIN PITAO GDE MOŽE BEZBEDNO DA PARKIRA U SPLITU: Iznenadio se kada je dobio ove odgovore

Društvo

Godinama unazad, tokom turističke sezone, dešavaju se izdvojeni iincidenti u kojima pojedinci na hrvatskoj obali oštećuju vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Poučen time, jedan Novosađanin postavio je pitanje članovima grupe Putoholičarski savjetnik za jeftina i ugodna putovanja, a zbog odgovora koji su stigli, vere u "bratstvo i jedinstvo" sve je čvršća.

"Gde mogu da bezbedno parkiram i ostavim 7 dana auto u Splitu? (dolazim iz Srbije i tablice su srpske). Možda neka garaža zatvorenog tipa sa kamerama ili obezbeđenjem ili tako nešto... ili dajte neke još predloge gde i kako da to rešim.... Hvala unapred", napisao je on unutar Fejsbuk grupe Putoholičarski savjetnik za jeftina i ugodna putovanja.

Nakon pitanja obazrivog Novosađanina, ubrzo su počeli da se javljaju žitelji Splita, koji su počeli da mu nude razne predloge, od kojih se najviše izdvojila ponuda jedne žene da parkira automobil u njenom dvorištu.

" I ja živim u Splitu i imam mnogo prijatelja koji su dolazili iz Srbije. Nikada nije bilo problema, ako želite evo pred moju kuću može. Lično ću se pobrinuti za nadzor ako treba, ali mislim da neće biti potrebe. WELCOME", napisala je ona.

Posle nje, ubrzo su se javila i dva muškarca, obojica sa istom ponudom.

"Pozdrav, ako do sada nisi pronašao meesto za parkiranje, imam kuću blizu Siti centra tu i možeš ostaviti auto kod mene u dvorištu, ima dovoljno mesta", glasio je predlog jednog muškarca.

"Ako želite, možete meni ispred kuće parkirati auto, besplatno naravno. Jedini je "problem" što sam u Kaštel Lukšiću", napisao je ovaj Dalmatinac.

Sa druge strane, bilo je i onih koji su mu savetovali da se ne parkira nigde, te i da Split obiđe brzinski, ali su takvi komentari bili u manjini.

"Nigde… nađi drugu destinaciju i uživaj, a Split obiđi u jednom danu, pogledaj šta se ima za videti i super. Kažem dobronamerno, da ne upropastite godišnji.", glasio je komentar ovog Splićana.

Svoje je mišljenje u grupi podielio i lovac iz hrvatske verzije kviza Potjera Krešimir Sučević-Međeral.

"Ja ne znam zašto se svi prave grbavi. Jasno je da su šanse da se njegovom autu nešto dogodi male, ali postoje. A mislim da niko ne želi na povratku s odmora doživeti situaciju da ugleda auto kojem pre povratka u Srbiju mora krpiti gume, kupovati retrovizor, sanirati lim ili boktepitaj što još. Zapravo bi najbolje bilo izvući neku od onih starih cerada i njome potpuno prekriti auto, onda ga možeš parkirati bilo gde", napisao je Sučević-Međeral, prenosi Jutarnji list.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track