KONCERT ZA MALU HELENU (2): Humanolovci za pomoć bolesnoj devojčici skupili 206 hiljada dinara
Foto: Kurir/T.I.

LOZNICA

KONCERT ZA MALU HELENU (2): Humanolovci za pomoć bolesnoj devojčici skupili 206 hiljada dinara

Srbija -

Humanitarni koncert za lečenje dvoipogodišnje Helene Pavlović iz Loznice koja ima maligno oboljenje održan je sinoć Vukovom domu kulture. Organizovan je u okviru humanitarne akcije koju su pokrenuli volonteri "Humanolovci" sa idejom da pomognu deci oboleloj od retkih i malignih bolesti uz podršku Grada Loznice, Turističke organizacije Loznice (TOGL) i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" kroz niz humanitarnih akcija, koncerata i uplata na žiro račun.

Helena Pavlović, humanitarni koncert, Loznica
foto: Kurir/T.I.

U Vukovom domu kulture nastupili KUD ‘’Karadžić“ i ‘’Frula“ iz Lipničkog Šora kao i plesna grupa ‘’Oki doki“, a u prikupljanje novca su se, pored organizatora uključila, i loznička javna preduzeća i ustanove. Ko je želeo mogao je pomoći osim plaćanjem ulaznice za koncert i kupovinom majica sa natpisom ‘’Humanolovci“, ili davanjem priloga u kutije postavljene ispred Vukovog doma kulture i TOGL. Prema rečima predstavnika ‘’Humanolovaca’’ dr Miloša Radojčića, ne postoji određena suma koja je nužna za Helenu, ali je svaki dinar značajan jer će njen oporavak trajati neko vreme.

- Fond zdravstvenog osiguranja pokriva lečenje dece, ali je problem što mnogo roditelja zbog potrebe da budu uz svoje dete odlazi na bolovanja i imaju manje prihodie za to vreme. Mnogo je izdataka, od pelena i raznih pomagala neophodnih za oporavak dece od malignih i retkih bolesti, što Fond ne pokriva i zbog toga takvim roditeljima želimo ovako da pomognemo– kazao je on pred početak koncerta koji je održan u prpeunoj sali.

Helena Pavlović, humanitarni koncert, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Koncertu je prisustvovala devojčicima baka Miljana Simić koja se zahvalila svima koji su na bilo koji način ‘’bar malo’’ pomogli. Ona kaže da je Helena ‘’druželjubiva, hrabra i vesela devojčica’’.

- Bolest je otkrivena pre oko dva i po meseca kada je počela da dobija temperaturu, a nije se znalo od čega. Primaće hemioterapije 28 nedelja, ne znamo kako će to podneti, ali do sada je bila dobro. Nalazi se u Beogradu, u bolnici, a sa njom je njena samohrana majka Svetlana. Valjda će biti sve u redu – rekla je ona.

Narodni poslanik Milan Jugović kaže da lokalna samouprava ‘’nastoji da uvek bude uz one kojima je pomoć najpotrebnija’’.

Helena Pavlović, humanitarni koncert, Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Zahvalni smo svima koji su organizovali akciju, svakome ko je doprineo da bude sakupljen novac za Helenino lečenje. Nadamo se da će sve to značajno doprineti da ona ima svetliju budućnost – rekao je on.

Ovom akcijom, koncertom i prikupljanjem uplata, juče je ukupno obezbeđeno oko 206 hiljada dinara za malu Helenu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja