VAŽNA PORUKA BUDUĆIH MEDICINARA: Studenti iz Sarajeva primili vakcinu protiv kovida u Beogradu (FOTO)
Foto: Aleksandar Đurić

imunizacija

VAŽNA PORUKA BUDUĆIH MEDICINARA: Studenti iz Sarajeva primili vakcinu protiv kovida u Beogradu (FOTO)

Društvo -

Više od 140 studenta Medicinskog fakulteta u Sarajevu primilo je danas vakcinu protiv kovida na Beogradskom sajmu.

Studenti su došli u Beograd autobusima, a naredne subote bi prema najavama trebalo da dođe još jedna grupa od 100 budućih medicinara. Goste iz Sarajeva su ispred punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu dočekali studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu.

- Danas smo imali čast da ugostimo naše kolege sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Tom prilikom razgovarali smo sa njima o značaju vakcinacije i borbi protiv kovida. Danas se vakcinisalo oko 140 studenata, a naredne subote dolazi još 100 njihovih kolega. Najveći broj studenata je iskazao želju da se vakciniše Fajzerovom vakcinom - rekao je predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Đurić.

vakcinacija, medicinski fakultet u Sarajevu, studenti, Beogradski sajam
foto: Aleksandar Đurić

Đurić je naglasio da je važno da studenti medicine daju primer ostalim građanima.

- Važno je da studenti medicine, kao budući lekari, budu primer kolegama, mlađima i starijima i podižu svest o značaju imunizacije. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspeti da pobedimo ovu bolest. Nadamo se daljoj saradnji i pozivamo sve koji nisu da se vakcinišu i tako sačuvaju svoje i zdravlje svojih bližnjih - dodao je Đurić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track