VUKOMAN JE RATOVAO NA KOŠARAMA, UBILE SU GA KASETNE BOMBE: Drugovi su mu se odužili na turniru održanom NJEMU U ČAST (FOTO)
Spomenik heroju, Foto: Privatna arhiva

SLAVA MU!

VUKOMAN JE RATOVAO NA KOŠARAMA, UBILE SU GA KASETNE BOMBE: Drugovi su mu se odužili na turniru održanom NJEMU U ČAST (FOTO)

Društvo -

Turnir u selu Metaljka podseća na viteštvo njihovog mladog komšije Vukomana Tešovića

Jubilarni deseti memorijalni turnir „Vule Tešović“ održan je pre dva dana 25. juna, u MZ Brvenica, u selu Metaljka.

Turnir u malom fudbalu, u organizaciji NVO „Metaljka“, jedini je koji na seoskom području neguje sportski duh i podseća na viteštvo njihovog mladog komšije Vukomana Tešovića, koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije, dao život za odbranu domovine u rejonu Košara.

Na ovom turniru učestvovalo je 11 ekipa i ekipa "Košare" koju su činili borci sa Košara.

Borci sa Košara na turniru Vukomanu Tešoviću
foto: Privatna Arhiva

Na turniru je pročitan i govor u kom se njegovi saborci klanjaju njegovom junaštvu. Govor je pročitao predstavnik Udruženja Košare Srbije i Crne Gore, Ilija Mandić, koji je takođe bio borac na Košarama.

- Ne možemo i nećemo zaboraviti naših 108 Div junaka, koji ugradiše sebe temelje naše otadžbine, koji su sa svojim preživelim saborcima sačuvali svoj narod, slobodu, veru i svetinje. Neka nas Vukomanovo junaštvo i svih viteza sa Košara večito opominje, a buduća pokolenja neka ih čuvaju od zaborava. Neka ovaj turnir bude viteški, što je i naš vitez Vukoman.a Slava svim junacim sa Košara i svima koji životima braniše otadžbinu. Večna im zahvalnost.

Vukoman je bio inače bio rodom iz Pljevalja, a klasići i drugovi su ga voleli mnogo jer je bio uvek spreman za šalu, ali i da sasluša. Poginuo je 10. maja 1999. u silovitom kasetnom bombardovanju.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track