NIJE IZABRAN NOVI DIREKTOR PETNICE: Srđan Janev nije novi rukovodilac istraživačke stanice! Ko je poslao lažni mejl?
Foto: Ana Paunković

zamenio nikolu božića

NIJE IZABRAN NOVI DIREKTOR PETNICE: Srđan Janev nije novi rukovodilac istraživačke stanice! Ko je poslao lažni mejl?

Društvo -

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica (ISP) demantovao je da je njen novi direktor Srđan Janev.

Naime, u medijima se pre nekoliko dana pojavile informacije o izboru novog direktora IS Petnica, a kako se navodi na sajtu te istraživačke stanice, ti navodi poslati su sa mejl adrese koja ne pripada ISP.

U spornom mejlu pisalo je da je Srđan Janev novi direktor Istraživačke stanice Petnica, kao i da je to saopštenje iz te institucije. Dalje u mejlu je pisalo da je odluku o tome doneo Upravni odbor te obrazovne ustanove, nakon što je doskorašnji direktor Nikola Božić podneo ostavku na tu funkciju.

Tada je navedena i biografija navodno novoizabranog direktora Srđana Janeva, da je od 1995. godine obavljao funkciju pomoćnika direktora, a od 2016. godine funkciju tehničkog direktora istraživačke stanice Petnica.

„Ova odluka predstavlja značajan iskorak u pravcu uspostavljanja nesmetanog rada obrazovnih programa i naše institucije”, naveli su u tom saopštenju Upravnog odbora te obrazovne ustanove, koje je danas demantovano.

Krajem juna ove godine ostavku je podneo direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić, nakon što je pet devojaka iznelo optužbe za seksualno zlostavljanje u Istraživačkoj stanici Petnica ranijih godina. Istraga o ovom slučaju je pokrenuta.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track