VELIKA ULAGANJA U PUTNU INFRASTRUKTURU: Asfaltiran Cerova-Župski put
Foto: Kurir/Ž.M.

kruševac

VELIKA ULAGANJA U PUTNU INFRASTRUKTURU: Asfaltiran Cerova-Župski put

Srbija -

Delegacija grada Kruševca – gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i šef Službe mesnih zajednica Goran Milić, obišla je Cerovu, povodom završetka radova na asfaltiranju putne deonice do Župskog puta. Ovo je strateški put, jer povezuje dve magistrale – Bruski i Župski put, a ima i funkciju obilaznica oko Kruševca.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

- Dužina novoasfaltirane deonice od Cerove do uključenja na Župski put je oko 1.200 metara, a finansirana je sredstvima JP „Putevi Srbije“. Vrednost radova premašuje 17,5 miliona dinara. Urađena je nova kolovozna konstrukcija za srednje teško saobraćajno opterećenje sa asfaltnim zastorom, zatim bankine, rigole i odvodni kanali - kaže Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice Kruševca.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Meštani Cerove kažuda je put bio u veoma lošem stanju, sa zemljanim zastorom, udarnim rupama i denivelacijom na više mesta. U znatnoj meri je bio oštećen i zbog slivanja površinskih voda na kolovoz, jer na pretežnom delu trase nije bilo odvodnih kanala, ili pak nisu održavani.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Deonica puta od Cerove do uključenja na Župski put je od strateškog značaja za Rasinski okrug, povezuje dve magistrale – Bruski i Župski put i predstvalja svojevrsnu zaobilaznicu oko Kruševca.

Kurir.rs/Ž.M.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:48

ČETRDESETI ČOBANSKI DANI ODRŽANI U KOSJERIĆU: Momci vukli konopce, devojke nosili kofe s vodom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track