Najnovije vesti

NEDIMOVIĆ ZA KURIR: Sladoledi s pesticidima stigli i u Srbiju, VEĆ IH UNIŠTAVAMO
Foto: Nemanja Nikolić

SPORNI M&M, SNICKERS I TWIX I KOD NAS

NEDIMOVIĆ ZA KURIR: Sladoledi s pesticidima stigli i u Srbiju, VEĆ IH UNIŠTAVAMO

Društvo
14:53h

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdio je za Kurir da su i u Srbiju stigli pakti sladoleda M&M, Snikers i Tviks, koji sadrže prekomerno pesticide i već ih uništavaju.

- RASFF, evropski sistem za bezbednost hrane, obavestio nas je juče u 17.28 sati, tačnije španske kolege su nas obavestile da u sistemu imaju problem s određenim serijama pojedinih vrsta sladoleda i da su neke stigle i do nas. Veterinarska inspekcije odmah je postupila po ovom obaveštenju i iz magacina povukla sve problematične sladolede i radi se na njihovom uništavanju. Još istražujemo da li su sladoledi iz te serije i već negde u prodaji, pa da ih povučemo i uništimo - kaže Nedimović i dodaje da su kompanije koje uvoze ove sladolede već dobrovoljno počele da povlače sporne proizvode.

Dodaje da reč o sladoledima M&M, Snikers i Tviks, koji koji sadrže stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800" - etil oksid, iznad dozvoljenih granica.

Broj lota aditiva koji je ugraden u sladoled je 0013925497. Proizvodi su uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i Mark Balkan Ist Nami - navedeno je.

Podsetimo, pretohdnih dana su brojni sladoledi povučeni iz Hrvatske.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track