ZABRINJAVAJUĆE VESTI IZ BATAJNICE: Broj pacijenata u kovid bolnici već danima VRTOGLAVO RASTE
Foto: Zorana Jevtić

korona

ZABRINJAVAJUĆE VESTI IZ BATAJNICE: Broj pacijenata u kovid bolnici već danima VRTOGLAVO RASTE

Društvo -

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je danas da nove korona brojke zabrinjavaju i da u toj ustanovi broj pacijenata svakodnevno raste.

- Proteklih šest nedelja bili smo na broju ispod 40 bolesnika, a sada brojevi vrtoglavo rastu, danas imamo 89 - rekla je doktorka Adžić Vukičević za RTS i dodala da gotovo nijedan pacijent nije vakcinisan.

Kovid bolnica u Batajnici od juče ima još jedno odeljenje poluintenzivne nege.

- Nažalost, pored dve jedinice poluintenzivne, morala sam juče da otvorim još jednu - rekla je Adžić Vukičević.

Među zaraženima ima čitavih porodica, koje nisu vakcinisane, a bile su na letovanju izvan zemlje, međutim, trenutno se jedna grupa hospitalizovanih posebno izdvaja.

- Imamo sve više onih koji se vraćaju sa letovanja, čitave su porodice u pitanju, a odrasli nisu vakcinisani. U internzivnoj imam sedmoro mladih ljudi, ispod 40 godina, jednog smo nažalost morali i da intubiramo. U ovom pogoršanju korone mlađi nevakcinisani muškarci su zabeleženi kao grupa u porastu - rekla je doktorka.

Upitana da li je za obaveznu vakcinaciju medicinskih radnika, rekla je da je apsolutno za i da to govori od početka.

- Kod lekara je jako dobar odziv, oko 80 odsto, kao i kod studenata medicine. Među medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima je niži. To je moja poruka njima i nadležnima da bude obavezna vakcinacija barem za medicinsko osoblje posebno ako rade u kovid bolnicama - rekla je Adžić Vukičević.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track