01:21

SMIRIVANJE CENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA TEK 2023. GODINE!

KURIR TELEVIZIJA

SMIRIVANJE CENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA TEK 2023. GODINE! Pre toga imaćemo pikove, stanovi će vredeti i do 20.000 evra više

Društvo -

Izreku da je selidba odmah posle razvoda najstresniji događaj u životu pojedinca, potvrdiće svi oni koji su nekada u životu tražili nekretninu za sebe.

Agent za nekretnine Milić Đoković zato je u Pulsu Srbije dao nekoliko saveta kako pristupiti kupovini stana, počev od izbora agencije za nekretnine koja posluje po licenci i ima pomoć advokata i notara.

"Postoje četiri vrste provere. Prvo agent za nekretnine koji je u Ministarstvu trgovine položio određene testove i licenciran je da prepozna problem u slučaju da ga ima. Tu je advokatska kancelarija koja ga prati, i oni takođe proveravaju dokumentaciju, kao i notar kod koga se šalje ugovor na overu. Kada se sve proveri, mi tek onda stan ponudimo na tržištu i slede isplata u banci, prijava Infostana i poreza", kaže on i dodaje da se ovakvim pristupom mogućnost prevare svodi na minimum.

stan, Stambeni Kredit, stanovi
foto: Marina Lopičić

Kada je skok cene stanova u Beogradu i ostatku Srbije u pitanju, Đoković kaže da je potražnja velika, a ponuda izrazito mala, što ostavlja prostora za poskupljenje kvadrata.

"Ponuda je dosta mala, imamo 50, 60 kranova u Beogradu, nije uopšte velika grdanja. Cene kvadrata neće pasti u neko naredno vreme, tek 2022. ili 2023. će doći do smirivanja cena na tržištu, ali ne i pada", objasnio je agent za nekretnine.

Kao razlog za ovakvu situaciju napomenuo je inflaciju u nekretninama, skočila je cena energenata, materijala, radne snage...

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

Raste cena nekretnina u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track