ŽELJKO MITROVIĆ AKCIJU „LETOVANJE ZA SVE“PROŠIRIO NA CELU SRBIJU:Vlasnik TV Pink sinoć ispratio skoro 200 dece na more u Crnu Goru
Foto: J. Simonovic / RTV PInk

ŽELJKO MITROVIĆ AKCIJU „LETOVANJE ZA SVE“PROŠIRIO NA CELU SRBIJU:Vlasnik TV Pink sinoć ispratio skoro 200 dece na more u Crnu Goru

Društvo -

Tradicionalno, već 14. godinu, Željko Mitrović omogućio je klincima iz svih centara za nezbrinutu decu sa teritorije Srbije odlazak na letovanje u Crnu Goru. Pre gotovo mesec dana, Željko je na more ispratio 28 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj sa teškoćama u razvoju različitog uzrasta, a sinoć je ispratio drugu grupu na letovanje.

Za razliku od prethodnih, Željko je ove godine akciju proširio na Domove iz cele Srbije – tako je sinoć na letovanje krenulo skoro 200 dece iz Beograda, Niša, Kruševca, Aleksinca, Sremske Mitrovice, Knjaževca i Bele Crkve.

pink
foto: J. Simonovic / RTV PInk

Mališani nisu mogli da sakriju uzbuđenje pred polazak, a Željka Mitrovića dočekali su aplauzom. Vlasnik „Pink International Company“ je deci i vaspitačima uručio džeparac kako im na moru ništa ne bi falilo, a za nekoliko dana i sam će se uputiti u Budvu kako bi proverio da klinci uživaju na zasluženom odmoru, ali i da bi im doneo neophodne rekvizite za sportove na vodi.

pink
foto: J. Simonovic / RTV PInk

Ove godine je malo drugačije, iz dva puta šeljemo decu iz svih domova iz cele Srbije na letovanje. Pre mog odmora smo poslali decu sa posebnim potrebama a bez roditeljskog staranja, a sada smo poslali svu ostalu decu iz četiri beogradskih domova i osam domova iz cele Srbije. Njih oko 200 kreće i ostaju sedam, osam dana na moru i posetićemo ih za nekoliko dana da vidimo da li je sve u redu, ako je sve u redu, vratićemo se istog dana i onda ćemo ih dočekati ovde. Proverićemo da li je u redu klopa, smeštaj, a i da im obezbedimo neke sprave za vodene sportove. Mislim da ću poneti i moje cipele za stajanje na vodi da im pokažem. Videli ste, veseli su, radosni, dobio sam i aplauz, a mnogo značajnije je taj osmeh na njihovim licima, radost koja je uvek prisutna, posebno kada se ide na more – rekao je Željko.

pink
foto: J. Simonovic / RTV PInk

Iako ima mnogo obaveza, Željko nikad ne propušta priliku da obraduje klince iz Domova za nezbrinutu decu, jer je to, kako kaže, postao deo njegovog privatnog života, a ne posao.

pink
foto: J. Simonovic / RTV PInk

Ovo je nešto što je postalo deo mog privatnog života, ovo ne smatram nikakvom obavezom, ovo smatram velikim zadovoljstvom i uvek mi je čast da ovoj deci pomognem u svakom smislu, a pogotovo leti kada je vreme za odmore i more, i kao što sam rekao, to je deo ne samo mog privatnog života, nego i bića – kaže Mitrović.

pink
foto: J. Simonovic / RTV PInk

O tome koliko ovo organizovano letovanje znači klincima, pričao je i direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Zoran Milačić.

Sad je već više od decenije kako idemo zajedno na more u organizaciji sa Pinkom, odnosno Željkom Mitrovićem. To svakako mnogo znači deci i letovanje je najlepši period koji oni vrlo iščekuju. Kada vi organizujete letovanje i neke dodatne aktivnosti, onda su oni veoma radosni – rekao je Milačić.

Na ovaj način, Željko Mitrović se trudi da svojim drugarima iz Zvečanske obezbedi bezbrižno detinjstvo, a jedno je sigurno – ovde nije kraj iznenađenjima koje je vlasnik TV Pink pripremio za klince iz Doma za nezbrinutu decu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track