01:22

MINIMALAC OD 35.000 DINARA JE GOTOVA STVAR

KURIR TELEVIZIJA

MINIMALAC OD 35.000 DINARA JE GOTOVA STVAR! Ranka Savić iz sidnikata rada najavila oštru borbu u narednih 5 godina

Društvo -

Minimalac u Srbiji koji ove godine iznosi 30.900 dinara, a prima ga oko 350.000 građana, što je povod za jučerašnji početak pregovora između države, poslodavaca i sindikata za rad o minimalnoj ceni rada za 2022. godinu.

O tome koji su zahtevi sindikata, šta predlaže država i koliko su poslodavci spremni za promene Kurir televizija je proverila sa predsednicom Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Rankom Savić.

Iako su iz sindikata najavili da neće pristati na minimalnu cenu ispod 39.000 dinara, Savić smatra da će cifra koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od 35.000 dinara, biti usvojena.

"Minimalac od 35.000 dinara je gotovo stvar. Imam puno iskustva, dugo sam u ovom poslu i ja znam kada saopšte iz ministarstva finansija, kada saopšti predsednik, sve drugo je igrokaz", rekla je ona.

Glavni zahtev Unije poslodavaca, ako dođe do povećanja minimalne cene rada, za toliko dođe do povećanja tog neoporezivog dela.

"Do povećanja tog neoporezivog dela će i doći, koliko ja znam", zaključila je ona i naglasila da će insistirati da minimalac u narednih pet godina iznosi 500 evra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track