HVALA VAM BRAĆO GRCI! Doktori na Krfu hitno angažovali mornaricu da spasu život devojke iz Srbije (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscren

drama

HVALA VAM BRAĆO GRCI! Doktori na Krfu hitno angažovali mornaricu da spasu život devojke iz Srbije (FOTO)

Društvo -

Kapa dole za grčke medicinare!

Svojevrsna drama se odigrala na Krfu kad je devojci (26) iz Srbije ozbiljno pozlilo, a lokalni doktori su hitno preduzeli nesvakidašnje mere da spasu život mlade žene.

U postu koji je objavljen u jednoj grupi za letovanje u Grčkoj jedna naša državljanka je želela javno da se zahvali lekarima na neverovatnoj požrtvovanosti.

- Želim da se zahvalim doktorima i svim drugima koji su ćerku naših prijatelja spasili. Devojka 26 godina letovala je na Krfu i posle pet dana dobila stomačni virus koji nije prolazio i koji se iskomplikovao i prešao u nešto još se ne zna šta. Doktori sa Krfa su organizovali mornaricu i devojku prebacili u Igumenicu gde ju je sačekao sanitet za prevoz do Janjine i Univerzitetske bolnice. Preduzeli su sve i spasili našu dragu devojčicu. Hvala vam dragi prijatelji i braćo Grci - napisala je Biserka Radović i izazvala lavinu pozitivnih komentara.

Momentalno su se javili korisnici iz raznih zemalja regiona koji su imali slična iskustva i imali samo reči hvale za grčke medicinare.

- Grčki lekari su pre dosta godina spasili jednog mog gosta, mladog momka, koji je po dolasku u letovalište skočio sa mola i polomio kičmu. Da nije bilo hirurga u solunskoj bolnici i njegovog ličnog angažovanja, posvećenosti, rizikovanja mnogo čega, momak bi 99 odsto ostao paralisan od glave naniže. Ali je lekar učinio čudo, rizikovao bogami i karijeru i operacijom ga spasao tj. spasao ga totalne paralize. Ne iznosim više detalja iz više razloga. Ali njemu Bog samo dobro neka donese - napisao je Nemanja.

- Mom sinu je pre tri godine puklo slepo crevo dok smo bili u Grčkoj na letovanju. Imam samo reči hvale i za doktore i za medicinske sestre - nadovezala se Bojana.

- Moj sin je pre tri godine polomio ruku na odmoru. Usred noći je primljen u bolnici u Atini, snimljena ruka, namešten gips, sve urađeno neverovatno brzo i profesionalno - dodala je Jelena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track