MINISTAR VULIN NA OTVARANJU MEĐUNARODNIH ARMIJSKIH IGARA: Srpska tenkovska posada među elitom
Foto: MUP Srbije

tenkovski biatlon

MINISTAR VULIN NA OTVARANJU MEĐUNARODNIH ARMIJSKIH IGARA: Srpska tenkovska posada među elitom

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas, u "Patriot parku" na poligonu Albino, članove ekipe Vojske Srbije učesnike trke "Tenkovski biatlon“ koja se odvija u okviru Međunarodnih armijskih igara.

Ministar Vulin je pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspeh na predstojećem takmičenju istakavši da je uveren da će dati sve od sebe da na dostojan način predstave svoju zemlju.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Ministar Vulin koji je prisustvovao svečanom otvaranju Armijskih igara, obišao je i učesnike Festivala nacionalne kulture iz umetničkog ansambla "Stanislav Binički“, kao i štand Srbije u Domu družbe na kome je predstavljena naša zemlja.

Na Sedmim međunarodnim armijskim igrama učestvuje oko 270 timova iz više od 40 zemalja, među kojima su i timovi Vojske Srbije koji će se nadmetati u disciplinama tenkovski biatlon, snajperska granica, vojni reli i čuvar reda. Takmičenje na kome učestvuju vojno-policijske jedinice "Čuvar reda" ove godine se, po prvi put, na inicijativu ministra Aleksandra Vulina, održava u Srbiji na poligonima Beranovac i Žiča.

Armijske igre se i ove godine održavaju u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2021", a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije i Rosoboroneksporta.

Vojno-tehnički forum je jedna od vodećih svetskih izložbi naoružanja i vojne opreme i ove godine će oko 1.400 ruskih i inostranih preduzeća predstaviti više od 28.000 različitih proizvoda vojne tehnike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja