SUPRUG PREMINULE TRUDNICE IZ VLASOTINCA OBAVIJEN TUGOM: Da nam je bar ona ostala živa, ovako smo izgubili dva života...
Foto: Privatna arhiva

velika tuga

SUPRUG PREMINULE TRUDNICE IZ VLASOTINCA OBAVIJEN TUGOM: Da nam je bar ona ostala živa, ovako smo izgubili dva života...

Društvo -

Smrt trudnice Milijane Radovanović (31) iz Vlasotinca, koja je bila zaražena koronom i posle sedam dana izaziva veliku tugu i bol. Porodica je iz kruševačke bolnice preuzela njeno telo i sahranili su je prošle subote.

Njen suprug Darko i dalje tvrdi da je u pitanju "nemar lekara i da su njegovu ženu mogli da spasu da su je porodili jer je ona tvrdila da se beba nekoliko dana ne pomera".

- Danas svi kažu "nije bila vakcinisana, zato je i umrla". Tačno je nije dobila vakcinu, ali lekari je nisu ni preporučivali. Bili smo na prenatalnom testu u 10. nedelji... Sve je bilo u redu. Tada smo i saznali pol - počinje svoju ispovest Darko.

Prema njegovim rečima, obdukcija nije rađena jer je zvanično njegova supruga umrla od korone.

- Moju suprugu Milijanu sahranili smo u subotu. Žao mi je samo što lekari nisu uspeli bar nju da spasu. Da su me pitali, dozvolio bih da je porode iako je tek ušla u osmi mesec. Da nam je bar ona ostala živa. Ovako smo izgubili dva života. Nemam reči da opišem tugu koju sad osećam - priča Darko Radovanović, suprug trudnice koja je nakon dvadeset dana preminula u kruševačkoj kovid bolnici.

Kaže Darko da mora da skupi snage da nastavi život dalje jer ima dve ćerkice od sedam i pet godina. Njima je sada najpotrebniji.

- Tražili su uporno mamu i morao sam da im kažem šta se dogodilo. Starija ćerka sledeće nedelje kreće u prvi razred - dodaje Darko.

Najviše ga boli to što se u medijima pojavila informacija da je njegova supruga "imala ozbiljnu kliničku sliku" kada je iz leskovačke Opšte bolnice poslata za Kruševac.

- Sve je počelo 31. jula, kada je Milijana dobila blagu temperaturu, potom i kašalj. Tada sam je odveo kod lekara, i nakon testiranja rekli su nam da je kovid pozitivna. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće istog dana prevezena u Kruševac - dodaje Darko.

- Tamo u početku nije bila ni na kiseoniku. Osećala se dobro. Pratilo se njeno stanje, koje je posle nekoliko dana počelo da se komplikuje, pa je priključena na kiseonik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10. avgusta, usledilo je nekoliko dana kada se bolje osećala, ali joj se posle toga pojavio otok na nogama, a žalila se i na gušenje. Posle dve nedelje od hospitalizacije, ponovo je dobila povišenu temperaturu - objašnjava Radovanović.

Međutim, tri dana pred smrt ona je suprugu rekla da ne oseća bebu. To je govorila iz dana u dan dok nije izdahnula.

- Poslednje što mi je rekla je da se oseća baš loše i da joj je teško. posle toga sam je zvao četiri puta, ali se nije javljala - kaže Darko.

Iz zdravstvene ustanove u kojoj je Milena Radovanović lečena još nismo dobili odgovor.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track