MAJA GOJKOVIĆ IZJAVILA SAUČEŠĆE PORODICI LANETA GUTOVIĆA: Ostaće upamćen po smislu za humor, nenametljivosti i iskrenosti
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

živeo je život "običnog" čoveka

MAJA GOJKOVIĆ IZJAVILA SAUČEŠĆE PORODICI LANETA GUTOVIĆA: Ostaće upamćen po smislu za humor, nenametljivosti i iskrenosti

Društvo -

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Milana Laneta Gutovića, u kome je navela:

"Sa velikom tugom sam primila vest o smrti velikana srpskog glumišta. Lane Gutović ostaće upamćen po nezaboravnom smislu za humor, svojoj nenametljivosti, iskrenosti i jedinstvenom senzibilitetu. Domaća kinematografija ostala je bez jednog od svojih simbola, vrhunskog komičara i autentičnog umetnika koji je ostavio neizbrisiv trag ne samo na filmu, već i televiziji i pozorištu. Prepoznatljiv po svojoj posvećenosti glumi, ali neopterećen slavom i svojom glumačkom veličinom, živeo je život "običnog" čoveka. Pamtićemo njegove uloge i vedar duh kojim je zračio", navodi se u saopštenju.

U nastavku se dodaje da je: "Odlazak Laneta Gutovića veliki je gubitak za celokupnu srpsku kulturnu scenu. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track