50 EVRA OD DRŽAVE NA RAČUNE LEŽE 22. SEPTEMBRA: Neće ih svi penzioneri dobiti tog datuma, evo od čega to zavisi!
Foto: Shutterstock

državna pomoć

50 EVRA OD DRŽAVE NA RAČUNE LEŽE 22. SEPTEMBRA: Neće ih svi penzioneri dobiti tog datuma, evo od čega to zavisi!

Društvo -

BEOGRAD - Isplata novčane pomoći za penzionere počeće kako je ranije najavljeno 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine.

Svim korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle ovog datuma, novac će stići jednokratno, po uspostavljanju prava.

kalendar isplata, infografik
foto: Canva.com

Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da isplati novčanu pomoć u iznosu od 5.900 dinara korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO.

Naime, ta pomoć biće isplaćena i korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Novac će biti uplaćen svima koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle tog datuma pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava, navodi se na sajtu PIO fonda.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track