Najnovije vesti

ZVERSTVO NAD DECOM NEĆEMO OPROSTITI: Kako je masakrirana petočlana porodica Šutaković iz Đakovice! UBIJENA TRI DEČAKA! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

UŽASAN ZLOČIN albanskih terorista

ZVERSTVO NAD DECOM NEĆEMO OPROSTITI: Kako je masakrirana petočlana porodica Šutaković iz Đakovice! UBIJENA TRI DEČAKA! (FOTO)

Društvo
00:41h

Dve decenije porodica, prijatelji i komšije tragali za Šutakovićima, posle dvadeset godina posmrtni ostaci sahranjeni u Andrijevici

Pre nekoliko dana navršilo se dve godine od sahrane posmrtnih ostataka porodice Šutaković u Andrijevici.

Troje maloletne dece i njihove roditelje Nedeljka i Darinku (rođenu Jevrić) najpre su kidnalovali teroristi zločinačke tzv "ovk", a onda, kako se ispostavilo, i surovo likvidirali.

Pronađeni su na lokalitetu "Bunker" kod Đakovice, na deponiji, gde, kako se veruje, ima još tela otetih Srba. Njihove ostatke monstruozni albanski teroristi zatrpali su kostima životinja.

Porodica Šutaković, Nedeljko  Šutaković, Darinka  Šutaković, ubijeni, Albanci, ovk, Milenko Jovanović, Andrijevica
foto: Privatna Arhiva

Milenko Jovanović, novinar i predsednik Opštine Đakovica (u srpskom sistemu) bio je prijatelj porodice Šutaković. U razgovoru za TV "Most" on je ispričao da su dve decenije porodica, prijatelji i komšije tragali za Šutakovićima i za istinom.

"Svedoci smo jednog užasnog slučaja, jedne prevelike i neopisive tragedije. Jednog brutalnog i svirepog zločina koji ljudi od svesti i savesti ne bi nikada počinili. Oni koji su kidnapovali Šutakoviće nisu se sažalili ni nad maloletnom decom", rekao je Jovanović.

Jovanović, koji je u Andrijevici prisustvovao njihovom poslednjem ispraćaju kaže da je to bila najtužnija sahrana koja može da se desi i da je tog dana i nebo plakalo.

Opelo je prethodno u beranskom manastiru Đurđevi Stupovi služio mitropolit Joanikije, uz prisustvo čelnika opština Berane i Andrijevica.

"Pet sanduka toga dana, prosto bili su to momenti koji su nas trajno obavezali da se sećamo, da trajno tražimo pravdu za njih, koliko god pravde možda nema, da ti monstrumi koji su njima oduzeli živote budu kažnjeni", naveo je Jovanović.

Milenko Jovanović
Milenko Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Imao je, kaže, privilegiju što je poznavao Šutakoviće još od perioda kada nisu ni imali decu i navodi da je ta porodica živela izuzetno teško, da su bili socijalni slučajevi i da su zato dobili stan od opštine Đakovica 90-ih godina.

"Izrodili su u izuzetno teškim uslovima troje dece. Ta deca su bila više nego za primer. Bili su izuzetno nadareni učenici, posvećeni i nisu ni oni, ni njihovi roditelji, koji su bili najobičniji radnici, najobičniji mučenici, ničim oni nisu zaslužili tako surovu sudbinu", kaže Jovanović.

Porodica Šutaković, Nedeljko  Šutaković, Darinka  Šutaković, ubijeni, Albanci, ovk, Milenko Jovanović, Andrijevica
foto: Privatna Arhiva

Naveo je da je siguran da nije bilo napora države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Кomisije za nestale Vlade Srbije na čelu sa Veljkom Odalovićem, da se ni ova istina, ni ovaj epilog vezan za mučene živote porodice Šutaković ne bi saznao.

"Dok sam živ biće mi pred očima slika kovčega sa ostacima nedužnih dečaka Aleksandra (17) Đorđa (15) i Radomana (10) i njihovih časnih roditelja. Neka niko nema iluziju da ćemo ovo zaboraviti i prestati da tražimo pravdu" - poručio je Jovanović, naglašavajući da "zverstvo nad decom posebno nećemo oprostiti".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track