DR SRĐA JANKOVIĆ ZA KAŽNJAVANJE PUTNIKA BEZ MASKI U GSP: Lično sam i za kovid propusnice, smatram da predstavljaju balans
Foto: TV Prva printscreen

LIČNI STAV

DR SRĐA JANKOVIĆ ZA KAŽNJAVANJE PUTNIKA BEZ MASKI U GSP: Lično sam i za kovid propusnice, smatram da predstavljaju balans

Društvo -

BEOGRAD - Član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Srdja Janković upozorio je danas da najviše problema sa sprovođenjem epidemijskih mera ima u javnom gradskom prevozu i apelovao na sve da nose zaštitne maske dok ga koriste.

Janković je za RTS rekao da je to rizik za širenje virusa te ukazao da nadležni sada nisu u mogućnosti da obezbede da vozila gradskog prevoza budu puna samo do trećine, kao ranije, i da tako ne bi mogli svi ljudi da stignu na posao.

On je rekao da su pojačane inspekcijske kontrole nošenja maski te napomenuo da ipak ne može da se pregleda svaki autobus. "Uporedo sa kontrolama i ako hoćete, kažnjavanjem mora da se apeluje na svest građana", rekao je on.

Upitan o uvođenju kovid propusnica, Janković je rekao da zvanična odluka o tome nije doneta, ali da se o tome razgovora i da je lično za to da budu uvedene za boravak u ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima kao i na mestima gde okuplja puno ljudi.

Prema njegovom srečima, to ne predstavlja ugrožavanje ljudskih prava.

Janković je rekao da je, ako je neko odbio da prihvati vakcinu to lični izbor i da bi onda, kako je naveo, uvođenje kovid propusnica predstavljalo balans u odnosu na prava ostalih građana. Dodao je da je to njegov lični stav a da o tome treba da se izjasne pravnici i ostali eksperti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track