OPASNO! KRIMINOLOG O DEVOJČICAMA KOJE TVERKUJU I SNIMAJU SE: One mogu biti meta seksualnog uznemiravanja i PEDOFILA!
Foto: Printscreen/Instagram

OPASNO

OPASNO! KRIMINOLOG O DEVOJČICAMA KOJE TVERKUJU I SNIMAJU SE: One mogu biti meta seksualnog uznemiravanja i PEDOFILA!

Društvo -

Šta se dešava sa našom decom i još važnije šta se dešava sa roditeljima u Srbiji, pitanje je koju su brojni sugrađani postavili nakon što se na Instagramu pojavio uznemirujući snimak devojčica od desetak godina, koje u snimku uživo, tverkuju, uvijaju se i ponašaju kao da su rijaliti zvezde.

Brojni sugrađani ostali su u šoku činjenicom da se desetogodišnje devojčice, umesto da se igraju, ponašaju poput starleta, a kriminolog Dobrivoje Radovanović upozorava da ovakvo seksualizovano ponašanje dece može biti i opasno po njih.

Dobrivoje Radovanović
foto: Beta

- Devojčice nisu svesne da ovakvim ponašanjem mogu biti izložene seksualnom uzenmiravanju vršnjaka, ali i seksualnim napadima starijih. Društvene mreže i internet prate i pedofili koji su fiksirani na decu uzrasta od četvrte do 12-13 godine i one jako lako mogu biti meta njihovog napada - upozorava Radovanović koji dodaje da se ovakvi snimci mogu dalje deliti među ovim nastranim pojedincima i na opskurnim sajtovima.

Devojčice, takođe, kako kaže, mogu za dve, tri godine biti meta svojih vršnjaka koji ih zvog ovih snimaka mogu vređati i nazivati pogrdnim imenima.

- Ako je išta često kod dece tog uzrasta je da zezaju svoje vršnjake, da im se rugaju i da ih omalovažavaju. Divljanja nema. Pohvale su jako retke. Deca koja se na ovaj način snimaju mogu biti predmet podrugivanja, a vrlo se često dešava da ih vršnjaci nazivaju i nekim ružnim nadimcima i imenima - objašnjava Radovanović.

On upoyorava i da deca koji su u ranom uzrastu pod velikim uticajem subkulture vremenom mogu postati još veća žrtva te iste subkulture.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track