Najnovije vesti

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!
01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

spisak zahteva

MAJKE U SRBIJI IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

Društvo

Septembar je mesec u kom je potražnja za dadiljama najveća. Druga godina Covida za redom tu situaciju čini još složenijom. Raspitali smo se da li će se dadilje vakcinisati i testirati na vreme.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kada smo razgovarali sa Biljanom koja ima malog sina i treba ubrzo da počne sa poslom spisak zahteva nije bio previše dug ali vrlo jasan.

- Svakako bih se opredelila za dadilju koja je vakcinisana, a ukoliko nije vakcinisana, bar da ima antitela na kovid. Dadilja mora da voli decu, mora da se vidi ta ljubav, mora da bude kreativna, to ne moze da bude osoba koja sedi I gleda dete, to nje svrha uopste - rekla je jedna majka.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Sve ovo otežava rad dadiljama koje pokušavaju da odgovore zahtevima. Strah od širenja virusa je veliki i skoro svaka mama koja vodi računa o zdravlju svoje porodice opredelila bi se za dadilju koja je vakcinisana.

- Vazno mi je da je vakcinisana, posto sam naravno i ja vakcinisana i celo moje okruzenje. Da naravno trazila sam test i kada se ne vidimo neko vreme trazim test, pre nego sto se vrati na posao - rekla je Jelena Tomić, mama.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Takodje nije dovoljno da je dadilja samo vakcinisana, neophodno je i da se redovno testira ukoliko to situacija zahteva.

- Kada sam bila u kontaktu sa ljudima koji su covid pozitivni ja sam javljala roditeljima da sam bila u kontktu i blagovremeno sam dostavljala da sam testirana da li je test pozitivan ili negativan - kaže Milana Lazarević, dadilja.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Tokom pandemije i komplikovanih rasporeda dece u školi cene satnica čuvanja dece su skočile jer dadilja nema dovoljno, a za roditelje koji imaju više dece cena će biti veća i do 30 odsto.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track