NASTAVLJA SE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI! PENZIONERIMA PO 50 EVRA: Evo ko sve danas može da očekuje uplatu
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

Pomoć

NASTAVLJA SE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI! PENZIONERIMA PO 50 EVRA: Evo ko sve danas može da očekuje uplatu

Društvo -

Penzionerima u Srbiji danas će biti isplaćena državna pomoći za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa od 5.900 dinara, odnosno 50 evra.

Pored penzionera, koji su to pravo ostvarili zaključno sa 13. septembrom ove godine, tu pomoć dobiće i korisnici prava na deljivu porodičnu penziju, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, invalidnoj deci.

Oni kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, novčana pomoć biće isplaćena jednokratno po sticanju statusa penzionera ili neke od pomenutih kategorija građana.

50 evra, novac, pare
foto: Profimedia

Podsetimo, penzioneri u novembru treba da očekuju novih 30 evra, u decembru još 20 evra (što će primiti i svi ostali punoletni građani Srbije). Računajući sve realizovane i najavljene isplate, penzioneri će u ovoj godini od države dobiti ukupno 130 evra novčane pomoći.

Međutim, i krajem februara 2022. godine, a najkasnije do početka marta, penzioneri će, kako je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dobiti "poklon države" od po 20.000 dinara.

Najstarijim sugrađanima sleduje i godišnje povećanje primanja, koje će stupiti na snagu početkom 2022. i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju. Primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022. To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Do kraja godine

Punoletnima 30 plus 20 evra!

Svim ostalim punoletnim građanima u novembru biće isplaćeno 30 evra pomoći, a u decembru sledi i nova podrška od 20 evra. Što se tiče prijave - ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći, ne treba da se prijavljuje i za drugih 30, koji stižu u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru. Oni koji se za pomoć nisu prijavili ili koji su postali u međuvremenu punoletni moći će da se prijave od 15. novembra do kraja novembra.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track