KOČOVIĆ JE ZA KURIR REKAO DA ĆE BROJ ZARAŽENIH DA PADA, ALI GA IPAK JEDNA STVAR PLAŠI: Ovo nas čeka uskoro!
Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, Foto: Pritnscreen/Pink

PAZITE SE, LJUDI!

KOČOVIĆ JE ZA KURIR REKAO DA ĆE BROJ ZARAŽENIH DA PADA, ALI GA IPAK JEDNA STVAR PLAŠI: Ovo nas čeka uskoro!

Društvo -

Tokom prošle godine Srbi su se na pojednim skijalištima ponašali kao da korone nema, a sa zimovanja su se vraćali zaraženi

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović juče je za Kurir objasnio kako je broj obolelih od korone rastao od 20. avgusta do danas, ali i da možemo napokon da odahnemo jer smo danima beležili padove.

On je, ono što ključno, rekao da bi vrh ove krive, prema proračunima, trebalo da se pomeri na 30. septembar i da će zaraza početi da pada.

Ipak, ono što je naveo jeste da ga plaši skijaška sezona.

- Skijaška sezona je prošle godine bila mesto za sejanje zaraze. Sada kada imamo brojke koje će početi da padaju za nekih osam dana, to ohrabruje, ali to je samo jedan deo četvrog pika. Drugi deo će nas dočekati verovatno kad započne skijaška sezona. Tada može da se desi da broj zaraženih ponovo poraste, i da ćemo oko Nove godine imati novi nalet - rekao je Kočović za Kurir.

Podsetimo, tokom prošle godine Srbi su se na pojednim skijalištima ponašali kao da korone nema, a sa zimovanja su se vraćali zaraženi.

Kako će ova sezona u Srbiji izgledati još uvek je nepoznanica. Dobar primer prakse je Austrija koja će u predstojećoj zimskoj sezoni otvoriti svoje skijaške staze, ali s određenim ograničenjima za ljubitelje zimskih sportova. Operateri žičara mogu primati samo osobe koje mogu predočiti dokaz da su vakcinisane ili testirane na koronavirus, ili da su se oporavile od covida-19, objavila je vlada u Beču.

Kurir.rs/Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track