PARKING MESTO U BEOGRADU KOŠTA KOLIKO I MANJI STAN: Garaža na Dedinju NEVEROVATNIH 75.000 evra, a evo koliko je na Vračaru!
Foto: Shutterstock

podivljale cene parking mesta

PARKING MESTO U BEOGRADU KOŠTA KOLIKO I MANJI STAN: Garaža na Dedinju NEVEROVATNIH 75.000 evra, a evo koliko je na Vračaru!

Društvo -

Cene nekretnina u Srbiji prethodnih meseci su ozbiljno podivljale, a uporedo sa cenama stanova rastu i cene garaža i parking mesta! Najdrastičniji primer za to je Beograd gde mesto za parkiranje u nekim delovima grada košta i 40.000 evra - praktično koliko i mala garsonjera u prestonici.

Najskuplja su garaže u centralnom gradskom jezgru, u opštini Vračar, ali su cene parking mesta bezobvrazno skupe i na Novom Beogradu i Dedinju. Kupci, koji žive u delovima grada gde je uvek problem za parkiranje, a imaju novca, kako kažu upućeni, često ni ne pitaju za cenu.

Na Novom Beogradu se cena garaže ili parking mesta, sudeći prema sajtovima za nekretnine, kreće od oko 1.400 evra, pa sve do 2.000 evra po kvadratu.

Arena
foto: Zorana Jevtić

- Garaža na top lokaciji. Najbolja pozicija u garažnom prostoru zgrade. Fizičko-tehničko obezbeđenje 24 sata. Predat zahtev za uknjižbu. Prvi vlasnik. Veličine je 20 kvadratnih metara, a cena 40.000 evra - jedan je od oglasa koji se mogu naći na internetu.

U opštini Stari grad, u ulici Gundulićev venac, prodaje se garaža od 16 kvadrata za cenu od 30.000 evra, dok je garaža u Cetinjskoj ulici još skuplja i nudi se po ceni od 30.000 evra za 14 kvadrata, odnosno kvadrat ove nekretnine košta neverovatnih 2.143 evra.

Beograd, Praznici, Puste Ulice, Cetinjska
foto: Kurir/Sanja Ćurčić

Ubedljivo najviše para treba izdvojiti za garažu na Dedinju i, iako ima 70 kvadrata i oglašava se kao "garaža/magacin", sa cenom od čak 75.000 evra, nezamislivo je skupa za većinu građana Srbije.

Beli dvor
foto: Zorana Jevtić

- Prodaje se garaža sa četiri parking mesta i jedna samostalna garaža, ukupne površine od 70m2, pogodne za magacin. Garaže su pozicionirane u nivou prizemlja stambene zgrade novije gradnje, u rezidencijalnoj zoni, nedaleko od Belog dvora. Pored automatskih rolo vrata garaže imaju i prirodnu ventilaciju i vezu sa zgradom. Ispred je asfaltiran plato, odličan prilaz, bezbedno. Sva parking mesta/garaže se prodaju isključivo zajedno, pojedinačna prodaja nije prihvatljiva - piše u ovom oglasu.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track