Najnovije vesti

SRAMNA ODLUKA ŠKOLE U KOJOJ SU OSMAKINJE BRUTALNO PREBILE DEVOJČICU (13): Na sednici se pričalo o kazni, ovo je odluka
OŠ Đura Jakšić, Foto: Suzana Trajković

BRUKA I SRAMOTA

SRAMNA ODLUKA ŠKOLE U KOJOJ SU OSMAKINJE BRUTALNO PREBILE DEVOJČICU (13): Na sednici se pričalo o kazni, ovo je odluka

Društvo

Ekipa Kurira danas je bila ispred pomenute škole, ali niko iz ove obrazovne ustanove nije želeo da govori za naš medij

Dve učenice OŠ "Đura Jakšić" iz Male Krsne brutalno su šutirale, čupale i polivale sokom mlađu učenicu (13) iz iste škole, nakon čega je ona zadobila teške povrede i traume.

Prebijena devojčica između ostalog zadobila je iščašenje viličnog zgloba, koji je vratio mikrofacijalni dečji hirurg na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Od posledica trauma ne izlazi iz kuće.

Ekipa Kurira danas je bila ispred pomenute škole, a u kojoj se u 12 sati održala vanredna sednica zbog ovog incidenta.

Majka pretučene devojčice ističe da je na sednici povodom nasilja koje je pretrpelo njeno dete odlučeno da devojčice koje su vršile nasilje ne budu kažnjene.

- Zaključili su da je bolje da se sačeka da se "stišaju strasti". Ne mogu da verujem da te devojčice nisu kažnjene, a moje dete zbog njihovih batina ne može ni da jede dok je u školi, jer ne može da sažvaće ni bananu. U utorak je krenula na nastavu, i tada su joj iste devojčice pretile da će joj "slomiti kosti i da neće stići do kuće" - rekla je majka S. D., dodavši da su pretili i njenom sinu, bratu pretučene devojčice, "da će proći kao sestra".

Reporteri Kurira otišli su u OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni u nameri da sa direktorkom škole direktno razgovaraju o incidentu koji se desio između njihovih učenica, ali je direktorka odbila razgovor. Umesto toga, iz škole je izašao jedan od zaposlenih, koji nam je dao ceduljicu na kojoj je ručno napisana imejl adresa škole. Na pitanje zbog čega direktorka ne želi da govori za medije, on nam je ispred nosa zatvorio vrata ove obrazovne ustanove. Školi smo odmah potom uputili pitanja mejlom, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track