ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: Nismo organizatori protesta advokata, udruženja i građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda
Foto: Shutterstock

nastavak razgovora

ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE: Nismo organizatori protesta advokata, udruženja i građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda

Društvo -

Nastavak razgovora između predsednika Advokatske komore Srbije adv. Viktora Gostiljca i predsednice Vrhovnog kasacionog suda sudije Jasmine Vasović održan je juče.

Na ovom sastanku dogovoreno je da se u toku sledeće nedelje održi sastanak između predstavnika Advokatske komore Srbije i predstavnika Veća Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda.

"Advokatska komora Srbije smatra da vodi razgovore na jedinom mestu gde se sporna pitanja mogu razrešiti i čini velike napore da svoje argumente saopšti onima koji su u mogućnosti da na njih odreaguju, što je u ovom trenutku najdelotvorniji put", navodi se u saopštenju.

Advokatska komora Srbije ističe važnost jedinstvenog delovanja Komore i poziva advokate da se u daljim aktivnostima uzdrže od ponašanja koje je u suprotnosti sa Kodeksom profesionalne etika advokata, poput preduzimanja nasilnih akata, stihijskih upada u sud i bilo kakvog neadvokatskog ponašanja.

U saopštenju se dalje danovi da "u tom smislu, Advokatska komora Srbije, zbog izazvane zabune u javnosti, saopštava da nije organizator protestnog okupljanja advokata, udruženja i građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda od 20.09.2021., kao ni protesta koji se najavljuje za petak 24. septembar".

Advokatska komora Srbije smatra da je ovo trenutak u kome je potrebno dati organima Komore prostora za rad na postizanju povoljnog ishoda razgovora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track