DETE MI JEDE NA SLAMČICU, A SAD PRETE I MOM SINU! Majka prebijene devojčice iz Male Krsne o užasu koji ne prestaje
Majka devojčice koja je pretrpela nasilje u OŠ Đura Jakšić, Foto: Kurir/S.T.

STOP VRŠNJAČKOM NASILJU

DETE MI JEDE NA SLAMČICU, A SAD PRETE I MOM SINU! Majka prebijene devojčice iz Male Krsne o užasu koji ne prestaje

Društvo -

Majka povređene devojčice otkriva šta im se dešava od kad je Kurir objavio priču o nasilju koje je njena ćerka preživela

Trinaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Male Krsne doživela je 16. septembra stravično vršnjačko nasilje, zadobila je ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su napale dve devojčice koje su starije godinu dana.

Žrtva je juče imala prvi razgovor sa psihologom, a kako njena majka S. D. kaže za Kurir, ona je i dalje u lošem psihičkom stanju iako ide u školu. Iako dve nasilnice ne dolaze na nastavu, ona strahuje od susreta s njima.

- Dete se rasplakalo jer prete mom mlađem sinu preko sestre jedne od njih, ali i ćerkinoj najboljoj drugarici kad je sretnu na ulicu.

- Rekla mi je: "Mama, one će opet stati ispred mene, šta ja tada da radim? Plašim se." Deca su se promenila prema njoj, u hodniku škole je zadirkuju i dovikuju: "Stop vršnjačkom nasilju" - priča majka devojčice i dodaje da se nada da će razgovori sa psihologom pomoći njenoj ćerki, koja jede samo puding zbog povreda vilice.

U ovaj slučaj upućeni su Ministarstvo prosvete, MUP, Više javno tužilaštvo u Smederevu i Centar za socijalni rad u Smederevu.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track