informiši se

STUDIRANJE U INOSTRANSTVU: 30 svetskih univerziteta na jednonedeljnom online događaju za mlade

Društvo -

Nekoliko hiljada studenata iz Srbije svake godine odluči da svoje akademsko obrazovanje nastavi u Evropi ili Americi. Šta bi trebalo da znaju kada upisuju fakultet u inostranstvu i kako procedura izgleda u vreme pandemije objasnila je Jelena Bašević, konsultatnt za studiranje van zemlje.

"Najpre je važno da se dobro informišu o oblasti dostupnih studija, šta nude fakulteti, koje su procedure i potrebna dokumentacija, da se upoznaju sa mogućnostima za stuipendije", navela je ona.

S obzirom na to da svaka zemlja i obrazovna institucija ima svoja pravila, uloga konsultanata je da mladima pruže podršku i sve neophodne informacije.

"Organizujemo različite online događaje, ovog vikenda imamo najveći sajam za studije i stipendije u inostranstvu "Study expo", što je samo deo jednonedeljnog događaja "Study abroad week" koji se dešava od 25. septembra do 02. oktobra, u pitanju je niz događaja i sadržaja putem tehnologije kako bi im pružili što bolju informisanost i kontakte sa 30 univerzitetima i biznis školama", rekla je ona.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:45

SUBOTICA NOVA SRPSKA SILICIJUMSKA DOLINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track