Najnovije vesti

SITUACIJA U STUDENTSKIM DOMOVIMA NIJE ALARMANTNA: Studenti pokazali visok stepen odgovornosti
Foto: Stefan Jokić

raspodela domova dobro organizovana

SITUACIJA U STUDENTSKIM DOMOVIMA NIJE ALARMANTNA: Studenti pokazali visok stepen odgovornosti

Društvo

Epidemiološka situacija u studentskim domovima od početka pandemije nije alarmantna i nikada nije izmakla kontroli, izjavio je direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić.

"Prema podacima Studentske poliklinike od ukupnog broja kapaciteta naše ustanove, 10.500 mesta, trenutno je potvrđen korona virus kod 13 studenata. Niko od njih se ne nalazi u studentskom domu, niti se studenti koji su pozitivni ili imaju simptome vraćaju u studentske domove", rekao je Minić nakon što je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem studentima podelio prve upute za smeštaj i ishranu.

Prema njegovim rečima, studenti sa simptomima ili koji su zaraženi svoje vreme u izolaciji ili do testiranja provode ili u stacionaru studentske poliklinike ili kod svojih kuća, a takođe je opredeljen i hostel "Lola" u slučaju da postoje potrebe za smeštaj studenata.

"Nismo imali teže kliničke slike iz studentskih domova. To su bili većinom asimptomatski slučajevi. Nadamo se da će tako i ostati", naveo je Minić.

Dodao je da su studenti pokazali visok stepen odgovornosti, kao i zaposleni u domovima, navodeći da će se nastaviti sa rigoroznim poštovanjem mera u studentskim domovima, a to je obavezno nošenje maske, dok se dezinfekcione barijere nalaze na ulazu u svaki dom.

Navodeći da dolaze novi brucoši, Minić kaže da se raspodela uputa obavlja pod posebnim epidemiološkim merama.

"Ranije se raspodela mesta održavala u dva dana, sada smo to podelili u pet dana. Pozivamo na svakih sat vremena po 50 studenata kako bi se izbegla gužva. Imamo poseban ulaz na Karaburmi za studente. Meri se temperatura, maske su obavezne, obavezno je držanje distance", ukazao je Minić.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track