Najnovije vesti

SRBIJA! ORILO SE NA JARINJU: Srpski migovi nadletali, ROSU gledale VULIN: Srbija ima pravo da nadleće svaki deo svoje teritorije
Foto: Youtube Printscreen, Kosovo online

dan ŠESTI na barikadama

SRBIJA! ORILO SE NA JARINJU: Srpski migovi nadletali, ROSU gledale VULIN: Srbija ima pravo da nadleće svaki deo svoje teritorije

Politika
14:29h

JARINJE - Dva borbena aviona Vojske Srbije u dva navrata oko podneva nadletela su administrativni prelaz Jarinje. Pojavljivanje aviona izmamilo je aplauze okupljenih koji su uzvikivali "Srbija, Srbija".

Naime, avioni Vojske Srbije danas su patrolirali vazdušnim prostorom iznad prelaza Jarinje, javio je reporter Kosovo onlajna.

srpski migovi, Jarinje, migovi Vojske Srbije
foto: Youtube Printscreen, Kosovo online

Srpski migovi nadletali su Jarinje danas oko podneva, što je burno pozdravljeno od Srba koji su pre šest dana, u znak protesta zbog uvođenja reciprociteta za registarske tablice i prisustva specijalnih jedinica Rosu na severu Kosova, blokirali taj prelaz. Vazdušnim prostorom iznad Jarinja juče su patrolirali i helikopteri Vojske Srbije "Mi-35", poznatij kao "đavolje kočije" ili "leteće tvrđave".

Još jedan jedan nalet aviona Vojske Srbije zabeležen je u 14.07 sati.

Letelice su nadletale Jarnje nekoliko minuta, dok su ih specijalne jedinice kosovske policije nemo posmatrale. Okupljeni Srbi su i juče glasno pozdravili pojavu srpskih helikotera na nebu iznad Jarinja.

Vulin: Srbija ima pravo da helikopterima nadleće svaki deo svoje teritorije do administrativne linije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova sa svojim jedinicama i Vojska Srbije spremni da odgovore na svaku eskalaciju, ali i da će učiniti sve da do nikakvih sukoba ne dođe i da sve bude mirno i naglasio da naoružane jedinice Prištine moraju da se povuku sa severa Kosova i Metohije.

"Srbija ima pravo da helikopterima nadleće svaki deo svoje teritorije do administrativne linije i to su naše redovne aktivnosti. Naravno da je sada naše interesovanje dodatno pojačano za taj prostor i da nas brine što naoružani ljudi stoje preko puta nenaoružanih civila", rekao je ministar Vulin u jutarnjem programu Prve televizije.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja