NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još 8.467 novozaraženih, preminulo 45 pacijenata
Foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još 8.467 novozaraženih, preminulo 45 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 26.292 građana od kojih je 8.467 novozaraženih.

Preminulo je 45 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 251 obolelih.

korona, presek
foto: Printscreen/covid19.rs

Podsetimo, dan ranije na korona virus je testirano 20.561 građanin, od kojih su 6.736 bili novozaraženi. Preminulo je 46 pacijenata, a na respiratorima bilo 225 obolelih.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je "sve spremno za kovid propusnice ali da se razgovara još o tome da li ćemo ići na to".

"Kovid propusnice nisu srebrni, magični metak za rešavanje ove situacije. Kovid propusnice su samo način da nekako motivišete mlade ljude da se vakcinišu, ništa više od toga. Jedini odgovor na sve ovo je vakcinacija", rekla je Brnabić.

Ružić: Korona virusom zaraženo 1,8 odsto zaposlenih u prosveti i 1,4 odsto učenika

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je korona virusom u Srbiji trenutno zaraženo 1,4 odsto učenika i 1,8 odsto zaposlenih u prosveti. Ružić je rekao da u 74 odsto škola nema nijednog odeljenja ni sa jednim zaraženim učenikom i dodao da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa.

On je rekao da se beleži "blago ohrabrenje" ove nedelje u odnosu na prošlu jer je duplo manje jedinica lokalne samouprave u kojima su srednje škole i završni razredi osnovne škole na kombinovanom modelu nastave.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track