02:02

NIKADA NEĆEMO DATI DA PADNE U ZABORAV: U Ljigu otkriven mural junaku sa Košara Darku Miloševiću

KURIR TELEVIZIJA

NIKADA NEĆEMO DATI DA PADNE U ZABORAV: U Ljigu otkriven mural junaku sa Košara Darku Miloševiću

Društvo -

Darko Milošević iz Ljiga imao je samo dvadesetjednu godinu kada je svoj život dao za odbranu otadžbine na Кošarama. Njegove komšije, preživeli saborci i sugrađani čuvaju uspomenu na junaka. Posle ulice koja nosi njegovo ime, i spomenika, osvanuo je i mural sa njegovim likom.

"Nakon murala koji je oslikan u Lazarevcu, nebeskom junaku Saši Ivankoviću, njegovi preživeli saborci došli su na ideju da drugi mural bude urađen Darku Miloševiću, na godišnjicu njegovog stradanja.", rekla je Andrijana Srećković, Darkova komšinica i drugarica iz detinjstva.

Andrijana Srećković
foto: Kurir Televizija

"Mi iz Ljiga, pogotovo iz komšiluka, nikada nećemo dati da Darko padne u zaborav. ", dodala je Andrijana.

Darko Milošević je rođen 28.10.1978. godine u Ljigu. U klasi mart '98 nalazio se u stroju 125. motorizovane brigade u Peći, na odsluženju vojnog roka. Petog maja 1999. godine u jeku borbe na Košarama u ranim jutarnjim satima, i pored velikih napora srpske vojske koja je brojno bila dosta slabija u odnosu na neprijatelja, u Darkovom rovu odjeknule su dve detonacije. Darko je bio u veoma lošem stanju, borio se za svoj život do poslednjeg trena, ali nije izdržao.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track