STIGLA PROGNOZA ZA OKTOBAR: Kiša do petka, zatim počinje miholjsko leto, a evo kad će nam tek biti potrebna TOPLIJA GARDEROBA
Foto: Tamara Trajković

vremenski rolerkoster

STIGLA PROGNOZA ZA OKTOBAR: Kiša do petka, zatim počinje miholjsko leto, a evo kad će nam tek biti potrebna TOPLIJA GARDEROBA

Društvo -

Kraj septembra u Srbiji obeležiće sveže i kišovito jesenje vreme, ali početak oktobra doneće otopljenje tipično za miholjsko leto sa temperaturom od oko 25 stepeni i više!

Procena je da će narednih 15 do 20 dana temperature biti iznad proseka za doba godine i da ćemo sve negde do 20. oktobra imati vreme slično letnjem.

Meteorolog Đorđe Đurić za poslednji dan septembra najavio je kišovito vreme u većem delu zemlje. Od petka će prema njegovim rečima biti suvo vreme.

- Za naredni vikend pretežno sunčano i toplije uz maksimalne temperature oko prosečnih vrednosti za početak oktobra i to uglavnom od 19 do 23 stepena - najavio je Đurić.

Tokom prvih sedam do 10 dana oktobra prema njegovim rečima očekuje nas umereno toplo i toplo vreme uz temperature više od 20 stepeni, a oko 5. oktobra bilo bi najtoplije sa vrednostima i iznad 25 stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović je najavio još sunčanih dana sa letnjim temperaturama.

- Oblaci i kiša trajaće do petka, a prvih pet-šest dana oktobra se očekuje tipično miholjsko leto i porast temperature. Jedino u košavskom području bi moglo biti vetra odnosno u južnom Banatu. Očekuje se oko 25 stepeni - rekao je Todorović i dodao da novo zahlađenje u vidu oblačne varijante možemo očekivati oko 8. oktobra.

- Sušan period će se nastaviti i u oktobru. Posle 10. oktobra je mala verovatnoća da temperature prelazi 20 stepeni. Maksimalne vrednosti bi trebale da budu između 15 i 20 stepeni - poručio je meteorolog Todorović.

Iz Instituta za meteorologiju su poručili da se ne vidi jesenje pravo zahlađenje, ali se ne vidi ni da će u narednih pet-šest dana biti toplo i da su i dalje u opciji temperature koje su blizu 30 stepeni.

Vladimir Đurđević iz Instituta je rekao da su najveće šanse da naredne tri nedelje vreme bude iznad proseka za ovo doba godine.

- I dalje su u opciji temperature koje su bliže 30 stepeni. Prerano je da kažemo kakav će biti oktobar, ali najveće šanse su da će naredne tri nedelje temperature biti iznad proseka - zaključio je Đurđević.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track