ISTRAŽIVANJE POKAZUJE: Kurir NAJTRAŽENIJI POJAM na Guglu u 2021. godini
Foto: Printskrin

NAJTRAŽENIJE FRAZE

ISTRAŽIVANJE POKAZUJE: Kurir NAJTRAŽENIJI POJAM na Guglu u 2021. godini

Društvo -

Miloš Mudrić, SEO konsultant i osnivač sajta SEObrainiac.com., je na tom sajtu objavio istraživanje o najtraženijim pojmovima na Guglu koje je pokazalo da je Kurir po prvi put prestigao "Fejsbuk" na srpskom Guglu po broju pretraga i sada se nalazi na prvom mestu.

- Pre nešto više od godinu dana, na ovom sajtu objavili smo članak o najtraženijim frazama na Guglu u Srbiji. Iako nisam planirao da članak ažuriram ili napišem novi, na takav potez inspirisala me je jedna zanimljiva promena koja se desila u odnosu na prošlu listu. Naime, od kada ja pratim ovakve trendove, po prvi put, najtraženiji pojam nije neka od društvenih mreža, "Jutjub" ili "Gugl", već je po prvi put to domaći sajt. Kao i što je očekivano (s obzirom na najposećenije domaće sajtove), radi se o novinskim portalima, a prvo mesto zauzima Kurir - objasnio je Mudrić.

U tekstu su navedene i ostale zanimljive informacije kao i lista top 100 najtraženijih pojmova. Među njima se nalazi i "Jutjub", "Fejbuk", "prevodilac", "polovni automobili", "translate", "vremenska prognoza", "najnovije vesti", "Instagram", "e uprava", "Kurir vesti", "Kurir najnovije vesti".

Takođe, zanimljivo je i primetiti da je najtraženija ćirilična fraza "vreme sutra".

Ispod tabele top 100 najtraženijih pojmova stoji i napomena da je za potrebe kreiranja liste korišćen alat Ahrefs.

- Iako verovatno najbolji alat na tržištu za ove potrebe, cifre koje on prikazuje nisu tačne, odnosno radi se o proceni. S obzirom na iskustva, može se sa sigurnošću reći da procene Ahrefsa značajno umanjuju stvaran broj pretraga za sve fraze - navodi se u napomeni.

Tabelu možete pogledati na linku OVDE.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track