PATRIJARH PORFIRIJE REČIMA APOSTOLA PAVLA POZVAO SVE DOBRE I HUMANE LJUDE: Pomozite maloj Vanji, bebici od 5 meseci (FOTO)
Foto: Printscreen, Budi Human

Neka Gospod podari isceljenje Vanji i svima koji ga traže

PATRIJARH PORFIRIJE REČIMA APOSTOLA PAVLA POZVAO SVE DOBRE I HUMANE LJUDE: Pomozite maloj Vanji, bebici od 5 meseci (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije pozvao je sve dobre i humane ljude da pomognu petomosečnoj Vanji Malović, rođenoj 13. maja, koja je obolela od izuzetno retke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije prvog tipa - koja kroz gubitak životnih funkcija vodi teškim patnjama i smrtnom ishodu.

Posle priprema u Srbiji njeno lečenje se nastavlja izuzetno skupom genskom terapijom Zolgensma u inostranstvu, naveo je patrijarh Porfirije na svom instagram nalogu.

Kako je rekao, neka nas u tom blagoslovenom poduhvatu nadahnjuju reči Apostola Pavla: "Nosite bremena jedan drugoga, i tako ispunite zakon Hristov", kao i samoga Gospoda Hrista: "Кad ne učiniste jednome od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste".

Sa bolom sam primio vest da je jedan od najmlađih članova naše Crkve, petomesečna Vanja Malović (13. maj 2021.), obolela od izuzetno retke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije prvog tipa – koja kroz gubitak životnih funkcija vodi teškim patnjama i smrtnom ishodu. Pošto se, posle priprema u Srbiji, Vanjino lečenje nastavlja izuzetno skupom genskom terapijom Zolgensma u inostranstvu, pozivam svu braću i sestre, sve dobre i humane ljude, da pomognu Vanji da ozdravi. Neka nas u tom blagoslovenom poduhvatu nadahnjuju reči Apostola Pavla: „Nosite bremena jedan drugoga, i tako ispunite zakon Hristov“ (Gal 6, 2), kao i samoga Gospoda Hrista: „Kad ne učiniste jednome od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste“ (Mt 25, 45).

Neka Gospod podari isceljenje Vanji i svima koji ga traže!, napisao je patrijarh.

Podatke o upućivanju sredstava Vanjinoj porodici i drugim detaljima objavila je humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track