NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.786 novozaraženih, 54 pacijenta preminula
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

POSLEDNJI PODACI

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.786 novozaraženih, 54 pacijenta preminula

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 22.710 građana od kojih je 6.786 novozaraženih.

Preminuo je 54 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 286 obolelih.

korona, presek stanja
foto: Printscreen/covid19.rs

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 22.314 građana od kojih je 6.699 bilo novozaraženih. Preminuo je 51 pacijent, a na respiratorima u bolnicama je bilo 288 obolelih.

Dr Milan Dinić, predsednik Lekarske komore Srbije (LKS) pozvao je sve ljude kojima lekari savetuju da se ne vakcinišu ili štaviše tvrdi da je vakcina štetna, da ih prijave Komori koja će pokrenuti postupak.

- Svako ima pravo na pritužbu Lekarskoj komori na rad lekara. Čak i ako doktor, koji je pacijentu rekao da ne treba da se vakciniše ili još gore pričao mu o tome da je navodno vakcina štetna, nije napisao u izveštaju crno na belo i potpisao, pacijent treba i može da se obrati Lekarskoj komori. Imejlom treba da podnese prijavu u kojoj mora da piše ime i prezime lekara koji je pacijentu to savetovao, kao i opis situacije i da priloži lekarski izveštaj koji poseduje. Potom slučaj ide na Sud časti, koji odlučuje da li je prijava osnovana ili neosnovana, šalje je i drugoj strani na izjašnjavanje, traži eventualne dopune - objašnjava za Kurir dr Dinić.

U kovid bolnici u Batajnici trenutno je više od 830 pacijenata. Otvorene su dodatne jedinice poluintenzivne i intenzivne nege. Direktorka te zdravstvene ustanove prof. dr Tatjana Adžić Vukičević kaže da nemaju više slobodnih mesta u bolnici i da se za 15 minuta sva mesta koja su oslobode popune.

Po troje, četvoro članova jedne porodice leži u ovom momentu zajedno u sobi, poručuje doktorka.

Dotorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da su se umorili ne samo od apela i upozorenja, već i od prevelikog rada, truda, brige i neizvesnosti. Ističe da nemaju više slobodnih mesta u kovid bolnici u Batajnici.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track