DR ZORAN BEKIĆ ZA KURIR: Za 45 dana bismo mogli da vakcinišemo više od 2,5 miliona nevakcinisanih!
Foto: Tamara Trajković

borba za živote

DR ZORAN BEKIĆ ZA KURIR: Za 45 dana bismo mogli da vakcinišemo više od 2,5 miliona nevakcinisanih!

Društvo -

Dr sci.med. Zoran Bekić, direktor beogradskog doma zdravlja Savski venac i koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu apelovao je još jednom na one koji se još uvek nisu imunizovali da promene svoju odluku i zaštite sebe i svoje porodice.

- Od vakcine niko nije umro. Niko nije imao nijedan teži nusefekat, dok je od posledica korona infekcije umrlo najmanje 8.900 ljudi. Korona neće proći sama od sebe, moramo se vakcinisati u dovoljnom broju. Sve države koje su bile dosledne u vakcinaciju sada ili brišu ili popuštaju mere. Oni imaju pacijente sa blagim oblicima koji ne zahtevaju dopunske bolničke kapacitete, a broj umrlih nije ni približan kao u državama gde nije sprovedena adekvatna imunizacija - kaže dr Bekić i dodaje da u Srbiji ima gotovo 200 ustanova u kojima se vrši vakcinacija i preko 1.000 punktova za vakcinaciju. U Beogradu imunizacija se, pored Sajma, sprovodi i u svih 17 domova zdravlja, kao i u nekim tržnim centrima.

- Imamo dovoljne količine svih vakcina i nema zakazivanja. Niko neće biti vraćen. Na Sajmu kada su najveće gužve se čeka najviše 15 minuta - kaže dr Bekić i dodaje da kada bi se svi građani koji nisu primili vakcinu, a to je preko 2,5 miliona, odlučili da se vakcinišu, naš zdravstveni sistem bi bio u mogućnosti da to sprovede za 45 dana.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track