PREDSTAVLJEN ZBORNIK "POLICAJAC S DUŠOM": Policajci nisu tu samo da hapse, znaju i da pišu pesme i priče
Foto: foto J.R

U KULTURNOM CENTRU "VLADA DIVLJAN"

PREDSTAVLJEN ZBORNIK "POLICAJAC S DUŠOM": Policajci nisu tu samo da hapse, znaju i da pišu pesme i priče

Društvo -

Policajci nisu samo ljudi koji kontrolišu saobraćaj, rade razne uviđaje, oni koji nose pendrek i pištolj, među njima ima i onih koji u slobodno vreme, kada nisu na nekom zadatku pišu pesme. Svojom poezijom ili kratkom pričom i te kako diraju u srce, posebno svojim ljubavnim pesmama.

Naime, u organizaciji Udruženja građana "Srpska policijska unija", a na inicijativu tima za kultutru i umetnost, svetlost dana ugledala je knjiga, književni zbornik pod naslovom "Policajac s dušom". U petak je održana i prva promocija u Kulturnom centru "Vlada Divljan", a počela je u duhu naših čuvara . UG "Srpska policijska unija" je udruženje koje je registrovano pre par godina, na njegovom čelu je predsednik Dalibor Vukić, a okupilo je nekoliko timova među kojima je tim za kulturu i umetnost, na čijem je čelu Špejtim Sojeva Sole inače aktivni policajac ali i pisac.

foto: foto J.R

- Cilj nam je da dopremo do građana i na ovaj način. Nije policajac samo neko ko nosi pendrek i pištolj ... među nama ima onih koji pišu izuzetne pesme ili priče. Imao sam želju da ih sve ohrabrim i okupim i to mi je srećom pošlo za rukom. U knjizi je 24 policijskih službenika, što aktivni, što penzionera i 5 člana simpatizera, odnosno počasnih članova - objasnio je Sojeva i dodao da knjiga neće biti u prodaji već će biti poklon zainteresovanim građanima koji budu na njihovim promocijama.

foto: foto J.R

- Ovo je bila prva promocija, srećan sam što su njoj prisustvovali građani, prijatelji ali i književnici koji nemaju veze sa policijom. Sledeće promocije zbornika "Policajci s dušom" su planirane u Novom Sadu, Nišu i Vranju - rekao je Sojeva.

Ono što je posebno zanimljivo je to da je promocija počela himnom "Bože pravde" u skladu sa pozivom većine autora u ovoj knjizi.

policijski inspektor Nikola Ćupović i njegova supruga na promociji
policijski inspektor Nikola Ćupović i njegova supruga na promocijifoto: foto J.R

Ovo je samo jedna u nizu pesama u knjizi koja ima oko 300 strana.

Pisao je policajac u vreme kada je se zabavljao sa svojom sadašnjom suprugom. Ne znamo da li su njihovoj ljubavi kumovali stihovi koje joj je posvetio, ali svakako skoro svakoj ženi prija emocija koju muškarci ne tako često pokazuju.

autor: policijski inspektor Nikola Ćupović
autor: policijski inspektor Nikola Ćupovićfoto: foto J.R

Promociji su prisustvovali između ostalih Dalibor Vukić, predsednik UG Srpske policijske unije, dr Dragica Užareva, istoričarka umetnosti, slikarka i pesnikinja Verica Ilić, kao i prof Maja Belegišanin...

Tu su savakako bili i autori: Nebojša Đurđević-Neca, Slobodan Milijić, Suzana Knežević, Igor Stanković, Saša Đorđević Edi, Jelena Tadić, Zoran Brićilović, Goran Erić, Nikola Ćupović, Branislav Vukovac Mileta Stamatović, Vukoman Rakoćević, Miloš Josimović, Milovan Petrović...

(Kurir.rs/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track