NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.461 novozaražen, 52 pacijenta preminula
Foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.461 novozaražen, 52 pacijenta preminula

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 20.852 građana od kojih je 6.461 novozaražen.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

Preminula su 52 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 279 obolelih.

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 15.437 građana od kojih je 5.077 novozaraženih. Preminula su 53 pacijenta, a na respiratorima je bilo 275 obolelih.

Sednica Kriznog štaba trebalo bi da bude održana ove nedelje, a doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, kaže da medicinski deo zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere u pogledu smanjivanja kontakata, koje bi podrazumevale skraćivanje radnog vremena, kao i da na 10 dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno.

Doktor Predrag Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i da insistiraju na sprovođenju onoga što su predložili i prošli put.

"Od prošle sednice Kriznog štaba nije došlo do poboljšanja situacije. Neka stabilizacija se vidi, ali na gotovo katastrofalnom nivou i to svakako nije poboljšanje", naglašava doktor Kon.

Ističe da do poboljšanja nije došlo ni kada je u pitanju obuhvat imunizacije.

"Ona se dešava, iz dana u dan se vakciniše jedan broj ljudi, ali je to više nego nedovoljno. Trebalo bi najamnje 10 puta više", navodi Kon.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track