06:40

VELIKA VEST ZA SRBIJU! Pored Škode stiže još jedan INDUSTRIJSKI GIGANT

nova radna mesta

VELIKA VEST ZA SRBIJU! Pored Škode stiže još jedan INDUSTRIJSKI GIGANT

Srbija -

Do kraja godine očekuje se dolazak "Škode" u Kragujevac, što je sada već sasvim izvesno, najavio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Kompanija “Škoda” počinje proizvodnju tramvaja u MIND parku u Kragujevcu, ali to nije jedina dobra vest koja je stigla sa prestižne svetske izložbe “EXPO 2020 Dubai”.

Marko Selaković
foto: Kurir televizija

Upravo odatle u program Kurir televizije uključio se Marko Selaković šef kancelarije privredne komore Srbije, koji je sa nama podelio odlične vesti.

- Imamo jedan impozantan nastup naših kompanija u Dubaiju. Dolazak "Škode" u Kragujevac nešto je što se veoma dugo pripremano i to nije nikakvo iznenađenje. Suština je ne samo u novim radnim mestima, mi ovde govorimo o šinksim vozilima i proizvodnji tramvaja, ona je otvorena ne samo za zapošljavanje, već i za saradnju sa drugim firmama širom Srbije - kaže Marko Selaković.

Marko Selaković
foto: Kurir televizija

Marko Selaković ekskluzivno je otrkio za našu televiziju da je potpisan ugovor sa još jedinim industrijskim gigantom, koji će uskoro imati svoje kancelarije u našoj zemlji.

- Direktor kancelarije za informacione tehnologije, profesor doktor Mihailo Jovanović, potpisao je juče ugovor o saradnji sa kompanijom "Oracle" i to je novo veliko ime koje dolazi u Kragujevac. Sve je to pokazatelj da imamo jedan snažan industrijski razvoj u ovom gradu - navodi Selaković.

Kompanija "Oracle" vodeći je dobavljač programske opreme za upravljanje informacijama, najveća “Business Software” kompanija, kao i druga najveća nezavisna softverska kompanija na svetu.

Već preko 30 godina kompanija beleži prisustvo na svetskom tržištu i broji preko 345.000 korisnika, posluje u 145 zemalja sveta i zapošljava više od 80.000 ljudi, što je čini liderom u oblasti upravljanja informacijama i kompanijom sa vrhunskom ekspertizom i iskustvom u realizaciji kompleksnih projekata za najzahtevnije korisnike.

Kurir.rs/S.V.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:16

Vjerica Radeta šokirala u jutarnjem programu MONSTRUMI NE ZASLUŽUJU DA ŽIVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track